Indycze Cacciatore Burgery na Portobello
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić burgery z indyka Cacciatore na Portobello w domu. To danie główne ma 566 kalorii , 56 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 5,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek, papryki i cebuli. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 77% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Greckie burgery z indyka z Portobello „Buns” , Burgers Cacciatore i Portobello Burgers są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Połącz mięso z solą i pieprzem, posiekanymi grzybami crimini, posiekaną papryką, posiekaną cebulą, czosnkiem, koncentratem pomidorowym, Worcestershire, pokruszonymi płatkami czerwonej papryki, serem i natką pietruszki. Natnij i uformuj z mięsa 4 duże kotlety o grubości 1 cala.
Skropić kotlety oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, a następnie smażyć po 5 lub 6 minut z każdej strony na gorącej patelni.
Połóż czapki portobello na małej blasze do pieczenia stroną z blaszką do góry i skrop je oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Piec czapki 12 minut.
Wyjmij je z piekarnika i dopraw solą i pieprzem. Wyłącz piekarnik. Na każdą czapkę nałóż około 1/2 szklanki rukoli i burgera. Zakryj burgera mozzarellą i włóż z powrotem do jeszcze ciepłego piekarnika. Rozpuść ser 1 minutę.
Przełóż burgery na spodzie bułki na talerze. Posyp cebulą i pomidorami i podawaj.