Imbir-Glazurowany Mahi Mahi

Imbir-Glazurowany Mahi Mahi
Imbir-glazurowany Mahi Mahi jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 33g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, korzeń imbiru, filety mahi mahi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 54%. Podobne przepisy to Imbir-glazura Mahi Mahi z Pico de Gallo, Imbir Szkliwiony Mahi Mahi, oraz Imbirowo-Sojowy Szkliwiony Mahi Mahi.

Instrukcje

1
W płytkim szklanym naczyniu wymieszaj miód, sos sojowy, ocet balsamiczny, imbir, czosnek i oliwę z oliwek. Filety rybne doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do naczynia. Jeśli filety mają skórę, umieść je od strony skóry w dół. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety RybneFilety Rybne
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć rybę z naczynia, i rezerwy marynaty. Smażyć rybę przez 4 do 6 minut z każdej strony, obracając tylko raz, aż ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
4
Filety wyjąć na półmisek i ogrzać.
5
Wlać zarezerwowaną marynatę do patelni i podgrzewać na średnim ogniu, aż mieszanina zmniejszy się do glazury konsekwentnie. Łyżka glazury nad rybą i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
GlazuraGlazura
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W37 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn