Imbir Ananas Smażony Ryż
Przepis imbir ananas smażony ryż jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 10 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka koszernej soli, wody, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Imbir Ananas Smażony Ryż, Pikantny Imbir Ananas Smażony Ryż, oraz Kolacja: Imbir Ananas Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać w kilku zmianach zimnej wody w dużej misce, aż woda będzie czysta.
Przenieść ryż do 4-quart ciężki rondel, następnie dodać wodę (3 1/3 szklanki) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj, przykryte, aż na powierzchni pojawią się otwory parowe i woda zostanie wchłonięta, około 13 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić, szczelnie przykryty i niezakłócony, 5 minut. Ryż puszysty widelcem i rozprowadzić na dużej płytkiej patelni do szybkiego ostygnięcia, o 45 protokół. Chłód, pokryty folią, co najmniej 4 godziny.
Podgrzej wok lub 12-calową patelnię ciężką na umiarkowanym ogniu, aż kropla wody odparuje natychmiast.
Wlać olej po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować olej, po stronie powlekania. Gdy olej właśnie zaczyna palić, smażyć imbir, białe i bladozielone części szalotki i sól do pachnącego, około 1 minuty. Pokruszyć ryż na wok i smażyć, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Usuń z ognia, a następnie dodaj zielenie szalotki, ananasa i olej sezamowy, rzucając, aby połączyć. Doprawić solą.
* Zwykły ryż można schłodzić do 1 dnia.* Smażony ryż można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać ryż w kuchence mikrofalowej.