Ile Flottante
Ile Flottante może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 241 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 43 centy za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, ekstrakt z wanilii, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitne. Spróbuj Irish Coffee Ile Flottante podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na karmel podgrzać 1 1/2 szklanki cukru i 1/2 szklanki wody w małym rondlu o dużym dnie, aż cukier się rozpuści. Gotować na średnim ogniu, aż syrop zmieni kolor na ciepły karmel. Nie mieszaj, po prostu obracaj na patelni. Od ognia, dodać 1/2 szklanki wody i 1/2 łyżeczki wanilii; bądź ostrożny, syrop będzie pęcznieć gwałtownie. Wymieszać i gotować na dużym ogniu, aż karmel osiągnie 230 stopni F (etap wątku) na termometrze cukierkowym. Odłóż na bok.
W przypadku pralin połączyć migdały z 1/4 szklanki karmelu i rozprowadzić je na patelni arkuszowej wyłożonej pergaminem.
Piec przez 10 do 12 minut, aż migdały będą lekko rumiane. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie rozbić na kawałki.
Opuść piekarnik do 250 stopni F. Linia 2 patelnie arkuszy z pergaminem.
W przypadku bezy ubij białka, sól i krem z kamienia nazębnego w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do trzepaczki na średniej prędkości, aż do spienienia. Włącz mikser z dużą prędkością i dodaj pozostałą 1 szklankę cukru. Ubijaj, aż białka będą bardzo sztywne i błyszczące.
Ubić pozostałą łyżeczkę wanilii. Z łyżkami deserowymi umieść 12 kopców bezy na pergaminie i piecz przez 20 minut lub do momentu, gdy tester ciasta wyjdzie czysty.
Do serwowania wlać creme anglaise na dno poszczególnych talerzy.
Na każdą porcję ułożyć bezę, skropić sosem karmelowym, posypać pralinką i podawać.
Aby zrobić dzień lub dwa do przodu, pozostaw Karmel i pralinkę w temperaturze pokojowej
i schłodzić Creme anglaise.
Piec bezy przed przyjazdem Gości i złożyć desery tuż przed podaniem.
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
1 3/4 szklanki poparzonego mleka
1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
Nasiona 1/2 fasoli waniliowej, opcjonalnie
Ubijaj żółtka i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie łopatek na średniej prędkości przez 3 minuty lub do uzyskania bardzo dużej grubości. Zmniejsz do niskiej prędkości i dodaj skrobię kukurydzianą.
Z mikserem nadal na niskim poziomie, powoli wlać gorące mleko do jaj.
Wlać mieszaninę kremu do rondla i gotować na małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje. Krem pokryje łyżkę jak ciężki krem. Nie gotuj go powyżej 180 stopni F, bo jajka będą się łamać!
Wlać sos przez drobne sitko, dodać ekstrakt waniliowy, koniak i nasiona wanilii, jeśli używasz, i ostudzić.