Il Falconiere: ciasto czekoladowe na parze z sosem waniliowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Il Falconiere: ciasto czekoladowe na parze z sosem waniliowym. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 882 kalorie, 11g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ciężkiej śmietany, mocnej kawy, wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gotowany na parze biszkopt waniliowy z sosem z toffi i kremem, Okoń morski na parze z wanilią, warzywami dla niemowląt i sosem Cappuccino, oraz Ciasto czekoladowe z sosem truskawkowym i bitą śmietaną z wanilii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F. masło i mąka 10 ramekins i odstawić.
Masło i cukier ubić na miękką śmietanę.
Dodaj jajka, pokonując je po kolei.
Dodać rum i kawę. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do miski, a następnie włączyć go do mieszaniny masła. Delikatnie złóż gruszki, jeśli używasz.
Wlać do przygotowanych ramekinów, napełniając do połowy.
Piec w bain-marie, umieszczając ramekiny w naczyniu do pieczenia i napełniając go do połowy wrzącą wodą.
Piec przez 10 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 350 stopni F i kontynuować pieczenie, aż zestaw, o 15 protokół.
Unmold na poszczególnych talerzach lub po prostu służyć w ramekins. Łyżka sosu waniliowego nad ciastami i udekorować loki czekolady (użyj obieraczki do warzyw) lub ziaren kawy pokrytych czekoladą.
Podgrzać krem i wanilię do wrzenia, a następnie szybko zmniejszyć ogień. W osobnej misce dokładnie ubić żółtka i cukier. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj jajka w śmietanie i kontynuuj gotowanie na niskim poziomie, stale mieszając przez 5 minut, aż mieszanina lekko zgęstnieje i pokryje łyżkę.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki