Idealny Flan
Idealny Flan to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka cukru, fasola waniliowa, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Śmietanę, mleko i sól wymieszać w dużym rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszanki śmietany; dodać fasolę. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i niech strome 30 minut.
W międzyczasie połącz 1 szklankę cukru i 1/3 szklanki wody w innym ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując patelnię od czasu do czasu, około 10 minut. Szybko wlać karmel do sześciu 3/4 szklanki ramekins lub budyniu filiżanki. Używając rękawic kuchennych jako pomocy, natychmiast przechyl każdy ramekin, aby pokryć boki. Ustaw ramekiny na 13x9x2-calową patelnię do pieczenia.
Jajka, żółtka i 7 łyżek cukru ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo i delikatnie ubijać mieszankę śmietankową w mieszankę jajeczną bez tworzenia dużej ilości piany.
Kremu wlać przez małe sito do przygotowanych ramekinów, dzieląc równomiernie (mieszanina wypełni ramekiny).
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.
Piec, aż centra flans są delikatnie ustawione, o 40 protokół.
Flanki przenieść do stojaka i schłodzić. Schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej.)
Aby służyć, Uruchom mały ostry nóż wokół flan poluzować. Odwróć się na talerz. Delikatnie wstrząsnąć, aby uwolnić flan. Ostrożnie wyjmij ramekin, pozwalając syropowi karmelowemu przejechać flan. Powtórz z pozostałymi flanami i podawaj.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Torres Sangre de Toro Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.