Hummus Z Dyni
Dyniowy Hummus może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, fasola garbanzo, mielony cynamon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Najlepszy Hummus: dyniowy Hummus z cynamonem" cukrowe " chipsy Tortilla {pełnoziarniste, niskotłuszczowe, Wegetariańskie + Super proste}, Słodki dyniowy Hummus z Pumpkin Pie prażone pestki dyni, oraz Hummus Z Dyni.
Instrukcje
Umieść fasolę garbanzo w dużym pojemniku i przykryć kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić 8 godzin na noc. Lub doprowadzić fasolę i wodę do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Po zagotowaniu wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Odcedzić i spłukać przed użyciem.
Umieść namoczone fasolki garbanzo w dużym rondlu i przykryj kilkoma centymetrami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola garbanzo są miękkie, 1 1/2 do 2 godzin. Po ugotowaniu, przechowywać w lodówce fasoli i płynu do zimna.
Odsączyć fasolę garbanzo, rezerwując płyn do gotowania.
W blenderze umieścić fasolę i 1/2 szklanki płynu do gotowania reserved, a następnie puree, aż utworzy się gładka pasta.
Dodaj puree z dyni, sok z cytryny, oliwa z oliwek, tahini, czosnek, cynamon, gałka muszkatołowa i ziele angielskie. Przykryć i ponownie puree, aż będzie gładka. W razie potrzeby użyj dodatkowego płynu do gotowania, aby uzyskać gładką konsystencję. Doprawić do smaku solą.