Hummus Z Dyni

Hummus Z Dyni
Dyniowy Hummus może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, fasola garbanzo, mielony cynamon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Najlepszy Hummus: dyniowy Hummus z cynamonem" cukrowe " chipsy Tortilla {pełnoziarniste, niskotłuszczowe, Wegetariańskie + Super proste}, Słodki dyniowy Hummus z Pumpkin Pie prażone pestki dyni, oraz Hummus Z Dyni.

Instrukcje

1
Umieść fasolę garbanzo w dużym pojemniku i przykryć kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić 8 godzin na noc. Lub doprowadzić fasolę i wodę do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Po zagotowaniu wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Odcedzić i spłukać przed użyciem.
3
Umieść namoczone fasolki garbanzo w dużym rondlu i przykryj kilkoma centymetrami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola garbanzo są miękkie, 1 1/2 do 2 godzin. Po ugotowaniu, przechowywać w lodówce fasoli i płynu do zimna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Odsączyć fasolę garbanzo, rezerwując płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
5
W blenderze umieścić fasolę i 1/2 szklanki płynu do gotowania reserved, a następnie puree, aż utworzy się gładka pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj puree z dyni, sok z cytryny, oliwa z oliwek, tahini, czosnek, cynamon, gałka muszkatołowa i ziele angielskie. Przykryć i ponownie puree, aż będzie gładka. W razie potrzeby użyj dodatkowego płynu do gotowania, aby uzyskać gładką konsystencję. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
TahiniTahini
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs
Porcje5
Ocena Zdrowia66
Magazyn