Hummus z buraków z chrupiącymi pittami
Przepis hummus z buraków z chrupiącymi pittami jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 543 kalorie, 16G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 27 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga buraków, ciecierzycy, ząbka czosnku i oliwek. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 99%. Buraki, marchew i ciecierzyca Pitta z pikantnym jogurtem, Chrupiący Kurczak z hummusem Vinaigrette, oraz Pittas z indyka i pieprzu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Z grubsza posiekać buraki.
Ciecierzycę odcedzić i opłukać.
Włóż je do robota kuchennego z czosnkiem, kolendrą, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Blitz aż całkiem gładko. Posmakuj i dodaj świeżo zmielony pieprz i sól, jeśli chcesz.
Liście sałaty podzielić między 6 talerzy. Łyżka trochę hummus na każdym talerzu i rozsypać z kilku oliwek.
Skropić trochę oleju na liściach i posypać odrobiną czarnego pieprzu i soli, jeśli chcesz.
Grzać pitty, pokroić w kliny i podawać z hummusem.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Musujące różowe wino i wino musujące to świetny wybór na Hummus. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest musujące różowe wino Ruffino. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Ruffino Sparkling Rose]()
Ruffino Sparkling Rose
Ruffino Sparkling Rosé jest świeże i pachnące z nutami truskawek i lekkimi nutami płatków róży. Na podniebieniu to wino ma eleganckie bąbelki i orzeźwiającą kwasowość, oferując kuszące smaki delikatnych czerwonych jagód i białych owoców, które pozostają przez wykończenie.Ruffino Sparkling Rosé jest przyjemne samo w sobie jako aperitif, ale także jako towarzysz jedzenia, dobrze łącząc się z różnymi daniami, w tym grillowanymi rybami, pieczonym kurczakiem i sałatkami z mieszanej zieleni.