Homar z masłem orzechowym Macadamia
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 375 kalorii, 4G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Jeśli 1,01 zł za porcję spada w budżecie, homar z masłem z orzechów Macadamia może być doskonałym bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, sos worcestershire, prażone i orzechy macadamia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Masło orzechowe bananowe z kakao (Paleo, Wegańskie + Pełno30), Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym, oraz Masło Orzechowe Makadamia.
Instrukcje
Połączyć masło i wszystkie pietruszki, szalotki, czosnek, cytryna, sos Worcestershire, sól, pieprz i orzechy macadamia.
Bardzo dobrze wymieszać i zwinąć do cylindra z woskowanym papierem.
Umieścić w lodówce na około 2 godziny. Gdy gotowy pokroić w kółka.
Pokrój homara wzdłuż na 2 kawałki i połóż na grillu. Grilluj przez około 5 do 6 minut, a po zakończeniu umieść koła masła z orzechów macadamia na mięsie homara i pozwól mu stopić się na grillu.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru
Kolor zielony złoty, migdałowy i świeży nos masła, zatrzymuje się pełny i elastyczny.Podawać z pieczonym homarem.