Homar " Bouillabaisse
Homar " Bouillabaisse jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 18g białka, oraz 1g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, zapasy skorupiaków i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, oraz Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków.
Instrukcje
Przynieś 4 szklanki wody i 2 łyżki soli do wrzenia w 5-galonowym garnku.
Umieść parownik do warzyw lub stojak na dnie garnka.
Dodaj homary; steam, pod przykryciem, przez 14 minut lub do momentu zakończenia.
Usuń mięso z gotowanych pazurów homara.
Każdy ogon homara przeciąć na pół, wzdłuż; schłodzić mięso i ogony.
Ziemniaki umieścić w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 5 minut lub do miękkości.
Połączyć pozostałe 1 szklanka wody, bulion, wino i koncentrat pomidorowy w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować na średnim ogniu 30 minut lub do zmniejszenia do 5 filiżanek. Wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Podczas gdy czas zmniejsza, umieścić homara i ziemniaki w jednej warstwie na blasze do pieczenia, trzymając oddzielnie.
Piec w 300 przez 20 minut lub do całkowitego ogrzania.
Umieść pół ogona homara w każdej z 8 płytkich misek do zupy; umieść 1/2 szklanki ziemniaka i 1/4 szklanki posiekanego homara w każdej misce. Chochla o 2/3 Puchar mieszaniny zapasów na każdej porcji; posypać każdą porcję z 3/4 łyżeczki estragonu i czarnego pieprzu.