Holiday Caramel Corn

Holiday Caramel Corn
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Holiday Caramel Corn może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, brązowy cukier, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Holiday Soft Caramel Corn, Giełda Wakacyjna / Tarty Czekoladowo-Karmelowe, oraz Easy Holiday Spiced Caramel Coffee.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść 8 filiżanek popcornu na maślanej patelni do pieczenia.Roztopić kij masła w rondlu na małym ogniu. Wymieszaj cukier, sól, syrop kukurydziany i molasse. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Włóż termometr do patelni (używam termometru do głębokiego smażenia, który można oprzeć na metalowej podstawie)i gotuj mieszaninę powoli na małym ogniu, bez mieszania, aż temperatura osiągnie miękki etap pękania, około 285 stopni. Kristina wspomniała, że może to potrwać do 45 minut, ale przy mniejszej partii okazało się, że zajęło to znacznie mniej czasu.Gdy termometr osiągnie wartość 285, natychmiast wyjmij z ognia i wymieszaj sodę i wanilię. Wymieszaj mieszaninę, a następnie natychmiast wlej równomiernie poparzoną kukurydzę na patelni. Szybko wymieszać, aby pokryć popcorn i równomiernie rozprowadzić na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Piec przez 15 minut i dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Piec przez 30 minut, mieszając w połowie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjąć patelnię z piekarnika i wymieszać z orzechami, dobrze powlekając. Powrót do piekarnika i piec 30 minut więcej, mieszając co 10 minut. Obróć karmelową kukurydzę na nieprzywierającą folię lub pergaminowaną blachę do pieczenia w jednej warstwie. Całkowicie schłodzić, a następnie rozbić na kawałki o pożądanej wielkości. Przechowywać w hermetycznych workach lub puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Kawałków Reese'a, Podzielonych1-1/4 Szklanki Kawałków Reese'a, Podzielonych
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn