Holiday Baked Alaska

Holiday Baked Alaska
Wakacje pieczone Alaska może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 799 kalorii, 12g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, krem Tatar, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Holiday Baked Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska.

Instrukcje

1
Ułóż miskę 3-quart z plastikową folią. Podstawa miseczki wypełniamy lodami miętowymi; warstwa z lodami miętowo-czekoladowymi, a następnie przykrywamy warstwą lodów waniliowych. Przykryć powierzchnię folią i zamrozić, aż lody będą bardzo twarde, co najmniej 4 godziny lub do 24 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
MiętaMięta
CzekoladaCzekolada
BazaBaza
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 9-calowy ciasto patelni z gotowania sprayu, linia dno patelni z pergaminem i spray pergamin z nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść masło i czekoladę w średniej szklanej misce nad rondlem z gorącą wodą (lub podwójnym kotłem) i wymieszaj masło i czekoladę, aż się stopią. Można to również zrobić w kuchence mikrofalowej, umieszczając masło i czekoladę w bezpiecznej dla mikrofal średniej szklanej misce i mikrofal na wysokiej przez 1 do 2 minut lub do stopienia, mieszając raz. Odstawić do ostygnięcia
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W oddzielnej dużej misce, ubić jajka, cukier i wanilia, aż dobrze połączone. W innej średniej misce, ubić mąkę, proszek do pieczenia i sól, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodać schłodzoną mieszaninę czekolady do jaj i ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać mąkę do mieszaniny czekolady i ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wlać do patelni tortowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
8
Piec 50 minut do 1 godziny, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
9
Gdy brownie jest całkowicie chłodne, około 1 godziny. Obróć brownie na duży płaski, żaroodporny talerz. Rozpakuj kopułę lodów na wierzchu warstwy brownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
10
Włóż z powrotem do zamrażarki.
11
Z mikserem elektrycznym wyposażonym w mocowanie trzepaczki, ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego przez 2 minuty na średniej prędkości. Zwiększ prędkość do wysokiej i dodaj cukier w wolnym strumieniu, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Wyjmij lodową kopułkę z zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
13
Zdejmij folię. Przykryj lodową kopułę bezą, pokrywając ją całkowicie, używając tylnej części łyżki do robienia wirujących szczytów. Zamrażać przez co najmniej 3 godziny lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
14
Piekarnik rozgrzać do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Piec przez 3 do 5 minut lub aż szczyty zaczynają się na złoty kolor brązowy. Dla łatwiejszego krojenia, odstawić ciasto na 30 minut. Pokroić i podać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn