Wakacje pieczone Alaska może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 799 kalorii, 12g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, krem Tatar, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Holiday Baked Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska.
Instrukcje
1
Ułóż miskę 3-quart z plastikową folią. Podstawa miseczki wypełniamy lodami miętowymi; warstwa z lodami miętowo-czekoladowymi, a następnie przykrywamy warstwą lodów waniliowych. Przykryć powierzchnię folią i zamrozić, aż lody będą bardzo twarde, co najmniej 4 godziny lub do 24 godzin wcześniej.
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 9-calowy ciasto patelni z gotowania sprayu, linia dno patelni z pergaminem i spray pergamin z nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
Piekarnik
3
Umieść masło i czekoladę w średniej szklanej misce nad rondlem z gorącą wodą (lub podwójnym kotłem) i wymieszaj masło i czekoladę, aż się stopią. Można to również zrobić w kuchence mikrofalowej, umieszczając masło i czekoladę w bezpiecznej dla mikrofal średniej szklanej misce i mikrofal na wysokiej przez 1 do 2 minut lub do stopienia, mieszając raz. Odstawić do ostygnięcia
W oddzielnej dużej misce, ubić jajka, cukier i wanilia, aż dobrze połączone. W innej średniej misce, ubić mąkę, proszek do pieczenia i sól, aż do połączenia.
Dodać schłodzoną mieszaninę czekolady do jaj i ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodać mąkę do mieszaniny czekolady i ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Wlać do patelni tortowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
8
Piec 50 minut do 1 godziny, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
9
Gdy brownie jest całkowicie chłodne, około 1 godziny. Obróć brownie na duży płaski, żaroodporny talerz. Rozpakuj kopułę lodów na wierzchu warstwy brownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
10
Włóż z powrotem do zamrażarki.
11
Z mikserem elektrycznym wyposażonym w mocowanie trzepaczki, ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego przez 2 minuty na średniej prędkości. Zwiększ prędkość do wysokiej i dodaj cukier w wolnym strumieniu, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
12
Wyjmij lodową kopułkę z zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
13
Zdejmij folię. Przykryj lodową kopułę bezą, pokrywając ją całkowicie, używając tylnej części łyżki do robienia wirujących szczytów. Zamrażać przez co najmniej 3 godziny lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
14
Piekarnik rozgrzać do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Piec przez 3 do 5 minut lub aż szczyty zaczynają się na złoty kolor brązowy. Dla łatwiejszego krojenia, odstawić ciasto na 30 minut. Pokroić i podać.