Holenderska Żurawina-Szarlotka
Dutch Cranberry-Apple Pie może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 213 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Udaj się do sklepu i odbierz orzechy włoskie, żurawinę, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Żurawinowa Szarlotka Holenderska, Żurawinowa Szarlotka Holenderska, oraz Holenderskie Dziecko Z Kompotem Jabłkowo-Żurawinowym podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić jabłka z sokiem z cytryny; dodać żurawinę, rodzynki i orzechy włoskie.
Połączyć brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, skórkę pomarańczową, cynamon i gałkę muszkatołową; dodać do mieszaniny jabłek i wrzucić delikatnie do płaszcza.
Rozwałkuj ciasto, aby pasowało do 9-in. talerz ciasta.
Przełóż ciasto na talerz ciasta. Przyciąć ciasto do 1/2 cala. poza krawędzią płyty; krawędzie flet. Napełnij mieszanką jabłek i posmaruj masłem.
Do polewy, połączyć mąkę i brązowy cukier; pokroić w maśle, aż kruche.
Piec w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub aż polewa będzie złotobrązowa i wypełnienie będzie szampańskie. Przykryj krawędzie folią w ciągu ostatnich 15 minut, aby w razie potrzeby zapobiec przerastaniu.