Hoisin-Kotlety Wieprzowe Marynowane
Kotlety wieprzowe marynowane w Hoisin mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 713 kalorii, 76g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos czosnkowy fasoli, imbir, sos ostrygowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Hoisin Five-Spice, Hoisin-Polane Kotlety Wieprzowe, oraz Kotlety Wieprzowe Z Grilla Hoisin.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 6 składników w dużej misce do marynaty.
Umieść kotlety w bardzo dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj marynatę do torby. Uszczelnij górną część, uwalniając nadmiar powietrza. Obróć torbę, aby pokryć kotlety. Przechowywać w lodówce 3 do 5 dni, obracając torbę od czasu do czasu.
Rozgrzej brojlera, regulując stojak 8 cali poniżej źródła ciepła. Linia obramowana blachą do pieczenia z folią o dużej wytrzymałości.
Kotlety ułożyć na przygotowanej patelni z marynatą, która wciąż się klei. Broil aż kotlety są gotowane przez i termometr włożony poziomo w centrum rejestry 63°, uważnie obserwując, aby zapobiec spalanie (kotlety mogą char lekko w miejscach), o 9 minut na stronie.
Przełożyć na talerze i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.