Need a bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie SOS? Hiszpański SOS Romesco może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 209 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Ten przepis jest lubiany przez 761 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, chrupiący chleb, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Dymny Hiszpański SOS Romesco, Omlet hiszpański z sosem Romesco, oraz Hiszpański "Ketchup" - Sos Romesco.
Instrukcje
1
Sauté rozdarty chleb i migdały: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, smażyć chleb i migdały, często mieszając, aż po prostu zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać czosnek i podsmażyć kolejny 1-2 protokół, mieszając raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1
Zawartość patelni do smażenia włożyć do robota kuchennego z pozostałymi składnikami-solą, pomidorami, pieczoną papryką, wędzoną papryką, octem. Przecier, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Rozłóż sos na patelni z obfitymi arkuszami i piecz w piekarniku 177° przez 10-15 minut lub do momentu, gdy krawędzie zaczną się karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Pozostawić do ostygnięcia i zeskrobać do pojemnika do przechowywania.
3
Aby użyć sosu romesco, wymieszaj z makaronem, krewetkami, kurczakiem lub warzywami przed lub po ich ugotowaniu, podobnie jak pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
4
Przechowywany w szczelnym pojemniku SOS Romesco będzie trwał tydzień lub dłużej w lodówce. Dobrze zamarza.
Romesco w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.