Hiszpański Omlet Ziemniaczany
Przepis hiszpański omlet ziemniaczany może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 35 minut. Ten poranny posiłek ma 175 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka ziemniaków russet, jajka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tortillan Espanola (hiszpańskie ziemniaki "omlet"), Omlet Hiszpański, oraz Omlet Hiszpański.
Instrukcje
Ziemniaki i cebulę obieramy. Ćwiartka każda wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Rozgrzej 10-calową, odporną na przywieranie patelnię na dużym ogniu i dodaj wszystko, oprócz 1 łyżeczki oliwy z oliwek. Gdy olej zaczyna palić, dodaj ziemniaki i cebulę. Wymieszać, obracając warzywa do obsypania olejem. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i delikatnie obracaj warzywa często, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 15 do 20 minut.
Podgrzej brojlery. W dużej misce ubić jajka z solą i wymieszać z mieszaniną ziemniaków.
Pozostałą 1 łyżeczkę oleju skropić dnem patelni (nie trzeba myć) i powrócić do średnio-niskiego ciepła. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj mieszankę ziemniaczano-jajeczną, rozprowadzając równomiernie. Gotować, aż dno jest ustawiony i złoty kolor, 4 do 6 protokół.
Ustaw patelnię pod brojlerem o 4 cale od ciepła i broil, obracając patelnię w razie potrzeby gotować równomiernie, aż jajka ustawia i lekko brązowieje, o 3 protokół. Przykryj patelnię dużą płytką; mocno trzymając je razem, Odwróć. Zdejmij patelnię.
Omlet podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hacienda Lopez de Haro Tempranillo. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Hacienda Lopez de Haro Tempranillo]()
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Jego krótkie starzenie, 3-4 miesiące w nowych beczkach, zapewnia złożoność wina, towarzysząc czerwonym owocom i aromatom lukrecji typowym dla odmiany. Smaczne wino, bogate w owocowe smaki o słodkiej strukturze taniny, która pozostawia długi posmak.