HERDEZ ® Chipotle Flank Steak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z Chipotle flank HERDEZ®. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 3,28 zł za porcję. Mieszanka soku z limonki, meksykańskie oregano, stek z flanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 83%. Spróbuj HERDEZ ® Chipotle Flank Steak, Chipotle-Potarty Stek Z Boku, oraz Chipotle-Stek Z Flanki Ziołowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść meksykański sos do gotowania, sok z limonki, olej roślinny, cebulę, ząbki czosnku, pieprz jalapeno, kolendrę, kminek, oregano i sól w pojemniku blendera lub robota kuchennego. Zmiksuj lub pulsuj, aż mieszanina będzie gładka, a składniki zostaną drobno włączone do sosu. Rezerwa 1/2 szklanki mieszanki do fastrygowania.
Stek Trim z dowolnego widocznego tłuszczu.
Umieść stek w niemetalowym naczyniu do pieczenia lub zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj marynatę; obrócić mięso do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc, obracając mięso jeden lub więcej razy podczas marynowania.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Mięso odcedzić i wyrzucić marynatę. Grill spódnica stek około 7 minut na bezpośrednim ogniu z pokrywą zamkniętą. Obróć mięso, a następnie podlać mięso z sosem reserved; grill z pokrywą zamkniętą 3 minuty więcej lub aż gotowane zgodnie z życzeniem. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C) dla średnio rzadkiej doneness.
Posmaruj pozostały sos na steku i podawaj z ciepłymi tortillami kukurydzianymi i salsą.