Herbed Spaetzle z Curry - Lime Butter
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Herbed Spaetzle z curry-masło limonkowe spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 264 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, olej canolan, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbed Spaetzle, Herbed Spaetzle I Szpinak, oraz Fresh Herbed Quark Spaetzle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować Curry-masło limonkowe; schłodzić.
Przynieś 6 litrów wody i 1 1/2 łyżeczki soli do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
W międzyczasie, ubić razem mąkę i 1 łyżeczkę soli w średniej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Ubij razem mleko, jajka i crme frache do wymieszania.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając, aż będzie gładka (ciasto będzie grube). Wciśnij ciasto, partiami, przez Spaetzle maker lub durszlak do wrzącej osolonej wody. Gotować każdą partię 1 minutę. Szybko usuń każdą porcję z wrzącej wody za pomocą szczelinowej łyżki i zanurz się w lodowatej wodzie. (Ustaw czysty durszlak do lodowatej wody, aby oddzielić spaetzle od kostek lodu, dzięki czemu nie będziesz musiał wybierać niezamarzanych kostek po opróżnieniu.)
Dobrze odcedzić i umieścić w dużej misce.
Dodać olej i delikatnie wymieszać.
Cut 1/4 Puchar Curry-Lime masło na kawałki; stopić na dużej patelni z prostych stron na średnim ogniu.
Dodaj spaetzle do patelni. Gotować 15 minut lub do złotego, obracając dużą łopatką co 2 minuty.
Pozostałe 1/4 szklanki masła Curry z limonką pokroić na kawałki i dodać do spaetzle wraz z pietruszką, szczypiorkiem, gałką muszkatołową, pieprzem, a pozostałe 3/4 łyżeczki soli. Rzucaj delikatnie.
Wskazówka: Jeśli nie masz sprzętu lub cierpliwości do domowego spaetzle, możesz kupić go przygotowanego. Ale nie skąpić na masło Curry-Limonka, to jest warte wysiłku.