Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy

Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy
Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 1493 kalorii, 107g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Na $8.79 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju z pestek winogron, mielone ziele angielskie, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy, Pierś z indyka żurawinowego w sosie, oraz Pierś z indyka w sosie żurawinowo-cebulowym.

Instrukcje

1
Żurawina: w rondlu na średnim ogniu zagotuj żurawinę, sok pomarańczowy i skórkę, ziele angielskie i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Skórki żurawiny zaczną pękać, 10 do 12 minut. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj, aż zgęstnieje, a płyn się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
3
W przypadku indyka: zmiksuj świeże zioła, sól i pieprz z 1 łyżką oleju i natrzyj pierś indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
świeże Ziołaświeże Zioła
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać pozostałą łyżkę oleju. Zapiekać pierś z indyka, aż rumiane, zmniejszyć ogień, przerzucić pierś, i dodać rosół z kurczaka, aby wypełnić patelnię do 1/4 cala. Przykryć patelnię i gotować, aż gotowane przez, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć indyka z patelni i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Umieść patelnię z indykiem na średnim ogniu, wymieszaj z mąką i ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
2
Dodaj wywar z kurczaka, tymianek i szałwię. Gotować przez 5 do 6 minut, aż zgęstnieje. SOS przecedzić na czystą patelnię i ubić na maśle. Trzymaj na małym ogniu, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
MasłoMasło
SOSSOS
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Dla grochu: doprowadzić rondel osolonej wody do wrzenia. Groszek blanszujemy i odsączamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wylać wodę z patelni. W tym samym rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
5
Dodać mąkę, sól i biały pieprz i ubijać razem, aż będzie gładka, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodaj śmietanę, zmniejsz ogień do średnio-niskiego, a następnie dodaj ser i groszek, gotując, aż zgęstnieje i groszek zmięknie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KremKrem
GrochGroch
7
Dla ziemniaków: obrać i pokroić ziemniaki na ukosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
8
Rozgrzać olej w patelni saute na wysokim ogniu i ciepła, aż tylko o palenie. (Ważne jest, aby mieć wysoką temperaturę, aby uzyskać dobre brązowienie!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać plastry ziemniaków na patelni i gotować przez 3 protokół z jednej strony. Obróć ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze szczypiorkiem. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Do poszycia: talerz kremowy groszek w środku płyty. Pierś z indyka pokroić w plasterki i ułożyć na groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
GrochGroch
11
Polać sosem żurawinowym z boku groszku. Łyżka sosu na piersi indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
SOSSOS
GrochGroch

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka (wystarczy napełnić patelnię do 1/4 cala)rosół z kurczaka (wystarczy napełnić patelnię do 1/4 cala)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(możesz ich nie potrzebować, jeśli udało Ci się zdobyć chleb żurawinowy wymieniony powyżej)(możesz ich nie potrzebować, jeśli udało Ci się zdobyć chleb żurawinowy wymieniony powyżej)2Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna1porcja startego parmezanuposiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek1warzywo (np. szpinak)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroch świeżygroch świeży1warzywo (np. szpinak)posiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1warzywo (np. szpinak)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1sprigposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone4Spód: okruszki z herbatników graham1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1porcja startego parmezanuolej z pestek winogronolej z pestek winogron2Spód: okruszki z herbatników grahamolej z pestek winogron, podzielonyolej z pestek winogron, podzielony1szczyptaSzczypta mielonego ziela angielskiegoSzczypta mielonego ziela angielskiego2trochę posiekanej cukiniiSól i mielony biały pieprzSól i mielony biały pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pomarańcz, Skórka i sokpomarańcz, Skórka i sok2Spód: okruszki z herbatników grahamtarty parmezan lub pecorinotarty parmezan lub pecorino1ziemniak russetziemniak russet1świeży liść szałwiiświeży liść szałwii2trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz1połowa piersi indyka, skóra, bez kości, polędwica usuniętapołowa piersi indyka, skóra, bez kości, polędwica usunięta2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia61
Magazyn