Herb i Cheddar Cordon Bleu
Herb i Cheddar Cordon Bleu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 576 kalorii, 47g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bułkę tartą, mąkę, piersi z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Spróbuj Kurczak Cordon Bleu, Kurczak Cordon Bleu, oraz Zapiekanka Cordon Bleu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wstępnie podgrzać piekarnik do 350 stopni F (około 176 stopni C).
Włożyć piersi kurczaka między dwa plastry papieru woskowego i spłaszczyć wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa, aż będą miały około ćwierć cala grubości.
Kładziemy plasterek szynki i plasterek cheddaru na każdej piersi kurczaka.
Pierś kurczaka zwinąć tak mocno, jak to możliwe. W razie potrzeby zabezpiecz rolki wykałaczkami lub małymi szaszłykami.Ubić jajko w płytkim naczyniu do pieczenia. Ułóż dwie inne "stacje" za pomocą folii lub innych potraw, jedna na mąkę, a druga na suszone zioła i bułkę tartą. Zrolowane piersi kurczaka zalać mąką, a następnie zanurzyć w mieszaninie jajecznej. Na koniec wciśnij je do mieszanki suszonych ziół i bułki tartej, aż zostaną przykryte ze wszystkich stron.
Umieścić kurczaka w naoliwionym (lub masłem) naczyniu do pieczenia i piec przez około 30 minut.