Haszysz z wędzonego łososia z koperkiem Vinaigrette
Haszysz z wędzonego łososia z koperkiem Vinaigrette może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.83 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Haszysz z wędzonego łososia z koperkiem Vinaigrette, Koper Wędzono-Łososiowy, oraz Hasz śniadaniowy z wędzonym łososiem i koperkiem.
Instrukcje
Do vinaigrette: umieścić ocet, sok z cytryny, szalotka, koperek, sól i pieprz w blenderze i zmiksować na gładką masę. Przy uruchomionym silniku powoli dodawaj olej, aż do zemulgowania.
Przenieść vinaigrette do miski lub wycisnąć butelkę.
Na haszysz: przynieść 4 szklanki wody na wolnym ogniu w średniej saute patelni, dodać łososia i kłusować aż tylko gotowane przez, O 8 protokół.
Łososia wyjąć, płatki widelcem i przenieść mieszaninę do średniej miski.
Dodać pieczony pieprz, ziemniaki, chrzan, sól i pieprz oraz koperek i delikatnie wymieszać do połączenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej, nieprzywierającej patelni saute na dużym ogniu.
Dodać mieszankę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i chrupiące na całym. Podziel mieszankę na 4 talerze i polej każdą z nich jajkiem w koszulce i łyżką kawioru z łososia.
Mżawka z winegretem koperkowym.
Dekoruj świeżym koperkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.