Haszysz Krabowy Ze Starą Zatoką I Bazylią
Haszysz z kraba z Old Bay & Basil może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka przypraw old bay ™, musztardy dijon, wody i kilku innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Crab Hash, Jumbo Lump Crab Hash Z Gotowanymi Jajkami, oraz Kurczak Z Bazylią.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju na małym ogniu w 12-calowej patelni nieprzywierającej (więc ziemniaki nie przyklejają się). Podczas gdy patelnia ogrzewa, przygotować cebulę i kraba zgodnie z powyższym. Kilka minut przed gotowaniem zwiększ ciepło do średniej wysokości. Gdy olej zaczyna wysyłać wisps dymu, dodać cebulę i kraba; gotować, mieszając często, aż złoty kolor brązowy, 4 do 6 minut. Tymczasem ziemniaki pokroić w kostkę i wymieszać z pozostałą oliwą.
Przenieść mieszaninę kraba do miski i rezerwy.
Dodaj ziemniaki do pustej patelni; gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aby tworzyły złocisto-brązową skórkę, o 10 protokół. Podczas gotowania ziemniaków wymieszaj ketchup, musztardę, przyprawę Old Bay™, świeżą bazylię i 2 łyżki wody. (Przepis można przygotować do tego momentu do 2 godzin wcześniej.
Rozłóż gorące ziemniaki na dużym arkuszu ciastek; przykryj, gdy ostygnie. Powrót patelnia do średniej-wysokiej; dodać ziemniaki i ponownie chrupiące.)
Powrót zarezerwowane mieszaniny kraba na patelni; wymieszać mieszaninę ketchup, a następnie doprawić solą i pieprzem. Gotować, często mieszając, aż hash ładnie rumiane, o 5 minut dłużej.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.