Harissa Marynowany Kurczak Z Grilla
Marynowany kurczak z grilla Harissa to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz kminek, oliwę z oliwek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jogurtowy marynowany kurczak z grilla z Harissą, Grillowana Harissa - marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym, oraz Kurczak Marynowany Charmoula Z Soczewicą Harissa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść czerwoną paprykę na grillu i char je, aż będą czarne ze wszystkich stron.
Umieścić paprykę w misce i przykryć folią. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, zeskrobać zwęgloną czarną skórę z papryki i usunąć łodygi i nasiona. Grubo posiekać i rezerwy. Można to całkowicie zrobić z wyprzedzeniem.
Umieścić kminek, kolendra, koper włoski i kminek w suchej patelni saute i tosty je, aż staną się bardzo aromatyczne. Wszystkie przyprawy zmielić na gruby proszek w młynku do przypraw.
Grubo posiekaj suszone chiles, wrzuć je do miski robota kuchennego i pulsuj, aby sproszkować.
Dodaj tosty mielone przyprawy, pieczona czerwona papryka, posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy. Puree, aż mieszanina będzie gładka.
Dodać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i pulsować do połączenia.
Dodaj jeszcze 1/4 szklanki oliwy z oliwek i ponownie pulsuj. Doprawić solą, w razie potrzeby do smaku. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Części kurczaka wrzucić obficie z harissą i odstawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin, lub na noc lub nawet kilka dni w lodówce.
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Umieść kurczaka na grillu i grilluj przez 8 do 10 minut z każdej strony. Być może będziesz musiał przesunąć kurczaka lub przewrócić go kilka razy, aby zapobiec przypaleniu. Możesz też kilka razy umyć ją resztką harissy, pamiętaj tylko, że jest dość pikantna!
Wyjmij kurczaka z grilla i pozostaw na 5 do 10 minut przed podaniem.