Hard Candy Peppermint Twisty
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Hard Candy Peppermint Twisty może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Mieszanka wody, barwnik spożywczy, ocet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 6%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Peppermint Hard Candy, Miętowe Twisty, oraz Kisses Candy Twisty.
Instrukcje
Płaszcz drugi 9-in. Patelnie kwadratowe z natryskiem do gotowania; odstawić. (Nie używaj masła ani folii do przygotowania patelni.)
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz wodę z octem.
Dodać cukier. Gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści i mieszanina dojdzie do wrzenia, o 8 protokół. (Jeśli kryształy cukru są obecne, przykryć rondel przez 1-1 / 2 do 2 minut, aby para mogła zmyć kryształy.) Gotować, bez mieszania, aż termometr cukierkowy odczyta 300° (stopień twardości), około 26 minut.
Połącz ekstrakt z mięty pieprzowej i barwnik spożywczy.
Wyjąć Syrop z ognia; mieszać w mieszaninie mięty pieprzowej, aż dobrze wymieszane (mieszanina będzie pęcherzyków się lekko). Natychmiast i ostrożnie wlać do przygotowanych patelni (nie zeskrobywać rondla ani nie przechylać patelni, aby równomiernie rozprowadzić mieszaninę). Schłodzić przez 1-1 / 2 do 2 minut.
Za pomocą ostrego noża, ocena cukierki do 1/2-in.- do 3/4 cala.- szerokie kawałki, około 3 w. długo.
Umieść obie patelnie w ciepłym piekarniku (150° lub Najniższa temperatura piekarnika) na około 5 minut lub do momentu, gdy cukierki będą wystarczająco ciepłe, aby cięć, ale wystarczająco chłodne, aby obsłużyć.
Za pomocą ciężkich nożyczek kuchennych, tnij wzdłuż linii punktowanych, jeden kawałek na raz. Natychmiast owinąć każdy kawałek wokół uchwytu drewnianej łyżki; Usuń cukierki i umieść na woskowanym papierze, aby utwardzić. Kontynuuj cięcie i owijanie, aż mieszanina w patelni zacznie twardnieć. Powrót patelni do piekarnika na co najmniej 5 minut.
W międzyczasie wyjmij drugą patelnię z piekarnika.
Pokroić i owinąć jak wcześniej, aż mieszanina zacznie twardnieć. Wróć do piekarnika i powtórz z pierwszą patelnią. Powtarzaj, aż cała mieszanina zostanie przecięta i uformowana w skręty.