Hamentashen z nadzieniem Brownie
Need a przystawka bezmleczna i wegetariańska? Hamentashen z nadzieniem Brownie może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 32. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 87 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, proszku do pieczenia, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Brownie Bites z nadzieniem waniliowym Mascarpone, Ciasteczka czekoladowe Brownie Sandwich z nadzieniem truskawkowym, oraz Ciasteczka Brownie z solonym karmelowym nadzieniem.
Instrukcje
Ubić jajka z cukrem do uzyskania kremowej konsystencji. Wymieszaj olej roślinny, sok jabłkowy, sok z cytryny i ekstrakt z wanilii.
Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do masy jajecznej, mieszając, tworząc ciasto. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 3 godziny lub na noc.
Przygotuj nadzienie: połącz mieszankę brownie, jajka, wodę i olej roślinny i dobrze wymieszaj. (Możesz również postępować zgodnie ze wskazówkami pakietu i w razie potrzeby użyć wersji niskotłuszczowej). Przechowywać w lodówce ciasto brownie przez 3 godziny lub na noc.
Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Wymieszaj jajko i łyżkę wody, aby umyć jajko.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozwałkuj połowę ciasta na długim kawałku pergaminu na prostokąt o grubości około 1/4 cala. Użyj dużego okrągłego foremki do ciastek, aby wyciąć okręgi w cieście.
Usuń resztki ciasta z okolic kółek.
Za pomocą dwóch łyżek umieść 1 łyżkę schłodzonego ciasta brownie na środku każdego okręgu ciasta ciastkarskiego.
Umyj krawędzie kółek z ciastkami z myciem jajkiem.
Złóż ciastko w trójkątny kształt, podnosząc krawędzie tak, aby częściowo pokrywały się z nadzieniem brownie. Szczypta rogi do uszczelnienia ciasta.
Umyj hamentashen myciem jajecznym. Powtórz z pozostałymi kółkami i drugą połową ciasta.
Przenieść pergamin papier trzymając ciasteczka na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż spody ciastek będą jasnobrązowe, około 10 minut.