Hamburgery z serem polędwicowym i frytkami
Przepis polędwica ser hamburgery i frytki może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 4 godziny i 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1249 kalorii, 60g białka, oraz 84g tłuszczu każdy. Na 7,21 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułek, olej roślinny, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Top polędwica ze szpinakiem i domowymi frytkami, Jack In The Box mini hamburgery z polędwicy, oraz Hamburgery Z Polędwicy Chile Z Salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku frytek: opłucz i pokrój ziemniaki wzdłuż na palce o długości 1/4 cala i trzymaj w zimnej wodzie w lodówce przez 3 godziny i do 1 dnia. Podczas namaczania ziemniaków należy przynajmniej raz wymienić wodę. Pomoże to usunąć część skrobi z ziemniaków i spowoduje lepsze smażenie.
Po namoczeniu ziemniaków wyjąć z wody i osuszyć.
Rozgrzać olej roślinny w głębokiej frytkownicy do 300 stopni F. wstępnie gotować ziemniaki przez 3 minuty, blanszując je. Po blanszowaniu należy zwrócić je do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Chłodzenie pomaga stworzyć bardziej chrupiącą skórę podczas drugiego gotowania. Aby zakończyć, podnieś temperaturę frytkownicy do 350 stopni F.
Wyjąć frytki z lodówki. Załaduj frytki do koszy nie więcej niż jedną trzecią głębokości koszy, i gotować, aż chrupiące, Ostatnie 3 do 4 protokół.
Wyjąć i pozostawić olej do kapania. Doprawić solą i pieprzem.
Na hamburgery: w misce, wymieszać polędwicę z solą i pieprzem, dobrze mieszając, ale nie nad wymieszać. Nadmierne mieszanie spowoduje twarde hamburgery. Mięso porcjować na 6 równych kulek. Następnie, między dwoma 5-do-6-calowych płyt, z pergaminem na każdej płycie, naciśnij kulki w paszteciki o grubości 1 cala.
Aby ugotować, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu z olejem z pestek winogron, aż będzie gorąca, około 1 minuty. Po podgrzaniu oleju, dodać hamburgery, zmniejszyć ogień do średniej i gotować na pierwszej stronie, 4 do 5 minut. Następnie odwróć hamburgery i gotować, kolejne 4 do 5 protokół. Po ugotowaniu drugiej strony, dodać ser i wyłączyć ogień. Hamburgery zakończy się" carry over " gotowania, a to pozwoli ser topić.
Podczas przenoszenia gotowania podgrzej drugą patelnię na średnim ogniu z masłem, aby pokryć dno patelni, około 1 minuty. Gdy masło jest podgrzewane, dodać bułki w partiach i brązowy. To zajmie od 1 do 2 minut.
Usuń bułki raz rumiane i powtórz proces z pozostałymi bułkami.
Aby zbudować hamburgera, umieść liść rzymski, plasterek pomidora i serowego hamburgera na dolnej bułce. Zakończ krążkiem cebuli i wierzch kok. Powtórz dla pozostałych hamburgerów.