Hamburgery z indyka z żurawiną
Hamburgery z indyka z żurawiną może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 33g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pełnoziarnistego sosu żurawinowego, cebula, mielony indyk i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery z indyka z burakami, Koperkowe Burgery z indyka z burakami, oraz Hamburgery z indyka ze słodką cebulką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby żurawina smak, w małej misce, wymieszać razem sos żurawinowy, chrzan, sok z cytryny, cynamon i goździki. Doprawić solą i pieprzem.
Przed użyciem pozostaw smaczek w temperaturze pokojowej przez co najmniej 15 minut lub przykryj i przechowuj w lodówce do 24 godzin. Przywróć smak do temperatury pokojowej przed using.In małą patelnię smażyć na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać seler i cebulę i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić completely.In duża miska, połączyć indyka, chleb kukurydziany, pietruszka, szałwia, tymianek, przyprawa do drobiu, sól, pieprz, jajko i mieszankę cebuli. Używając rąk, wymieszać składniki aż do równomiernego rozłożenia. Podzielić mieszaninę na 4 równe porcje i uformować w patty 4 do 4 1/2 cala średnicy i około 3/4 cala grubości. Uważaj, aby nie obchodzić się z mięsem więcej niż to konieczne lub zbytnio zagęścić paszteciki.Przygotuj grill węglowy lub gazowy do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu. Olej stojak do grilla.Grilluj hamburgery nad najgorętszą częścią ognia węglem drzewnym lub bezpośrednio nad elementami grzejnymi grilla gazowego, obracając się raz, aż do nieprzezroczystego w całym, 6 do 7 minut na stronę. O 1 minuta przed hamburgery są zrobione, umieścić rolki, Wyciąć Boki w dół, wzdłuż krawędzi grill węglowy, gdzie ciepło jest mniej intensywne, lub na obszarze Grill gazowy z niższym ogniu, i grill, aż lekko tosty.
Hamburgery podawać w bułkach z żurawiną.
Służy 6.Adaptacja Williams-Sonoma, Essentials of Grilling, autorstwa Denisa Kelly ' ego, Melanie Barnard, Barbary Grunes & Michaela McLaughlina (Oxmoor House, 2003).