Hamburgery z ciecierzycy Colleen z sosem Tahini
Przepis Colleen hamburgery z ciecierzycy z sosem Tahini może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 35 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 253 kalorie, 11g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Burgery Z Ciecierzycy I Sos Tahini, Lemon Tahini Ciecierzyca Veggie Burgers, oraz Miska z ciecierzycy i brokułów z sosem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni. Pulsuj ciecierzycę w maszynce do jedzenia, aż będzie gęsta i pasty. (Można mash je ręcznie, ale jest to trochę bardziej pracochłonne i czasochłonne.)
Przenieść do średniej wielkości miski. Do miski dodaj cebulę, czosnek, pietruszkę, tahini, kminek, kolendrę, sól, czarny pieprz, pieprz cayenne, sok z cytryny i proszek do pieczenia. Powoli dodawać bułkę tartą, aż mieszanina trzyma się razem.
Dodaj więcej bułki tartej, w razie potrzeby. Kształt w paszteciki.
Umieść na nieprzywierającej blasze ciastek i piecz przez 10-12 minut, lub do złotego koloru na spodzie. Używając szpatułki, Odwróć każdy patty i gotuj przez 10-12 minut, aż druga strona będzie złotobrązowa.
Wyjąć z piekarnika. Alternatywnie można smażyć paszteciki z odrobiną oleju na patelni na płycie kuchennej. Podczas gotowania hamburgery, zrobić sos tahini, poniżej.