Halloween pomarańczowa marmolada z czarnym sezamem
Halloween pomarańczowy marmolada z czarnym sezamem może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis służy 60 i kosztuje 14 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 63 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 56 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka wody, pomarańczy pępka, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sezamowy Tost Francuski Z Pomarańczową Marmoladą, Wędzony łosoś z czarnym sezamem, oraz Muffinki Kokosowo-Bananowe Z Czarnym Sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później przetestować dżem pod kątem odpowiedniej grubości.
Użyj zestera, aby usunąć skórkę z połowy pomarańczy i dwóch cytryn.
Dodaj skórkę do dużego, głębokiego, o ciężkim dnie garnka.
Usuń pozostałe skórki ze wszystkich owoców. Owiń skórki w woreczek z gazą, przewiązany sznurkiem, aby się nie otworzyły i dodaj torebkę do garnka.
Użyj ostrego noża, aby wyciąć pomarańcze i cytryny między rdzeniem na czyste segmenty, upewniając się, że pracujesz nad miską, aby złapać uciekający sok. Wycisnąć pozostałą masę i wyrzucić. Pulsuj owoce w robocie kuchennym dwa lub trzy razy, wystarczy posiekać segmenty na grube kawałki, które mają około 1/2 cala średnicy.
Dodaj owoce do garnka ze skórką i skórkami. Odcedzić sok zaoszczędzony podczas segmentacji owoców i dodać go do garnka, wraz z resztą soku pomarańczowego i cytrynowego.
Dodaj 2 1/2 szklanki wody do garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Po zagotowaniu, obniżyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Gdy worek skórek będzie wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, użyj rąk, aby wycisnąć jak najwięcej soku z skórek. Wyrzucić worek.
Dodaj imbir, wanilię, cukier i masło do garnka, dobrze mieszając, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż owoce zaczną bąbelkować i pluć. Gotować przez 15 minut dłużej, często mieszając, aby owoce nie przyklejały się do dna garnka, a w razie zagrożenia wystygnięciem zmniejszyć ogień.
Dodaj nasiona sezamu i gotuj przez kolejne 15 minut, ciągle mieszając, aby dno nie spłonęło.
Rozłóż 1/2 łyżeczki ugotowanych owoców na zimnym talerzu i włóż z powrotem do zamrażarki. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez owoc. Powinna być wystarczająco gruba, aby utrzymać ścieżkę, gdy przejdziesz przez nią palcem. Jeśli chcesz grubszą marmoladę, umieść talerz z powrotem w zamrażarce i gotuj owoce przez kolejne 4 minuty i ponownie przetestuj. Powtarzaj aż do uzyskania pożądanej grubości, ale uważaj na zbyt długie gotowanie lub zmienisz smak swojej Marmolady.
Wyjmij garnek z ognia i użyj łyżki, aby usunąć pianę z powierzchni owoców. Marmolada kadzi do sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Nieotwarte słoiki będą przechowywać w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy. Otwartą marmoladę należy przechowywać w lodówce.