Halibut Z Ziemniaków
Halibut z ziemniaków wymaga ok. 1 godzina i 46 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 313 kalorii, 35g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka liści laurowych, płatków pieprzu, filety z halibuta pacyficznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Spróbuj Halibut ze szczypiorkiem ziemniaczanym, Halibut zapiekany z migdałów z puree ze słodkich ziemniaków z dyni, oraz Halibut Kruszony Migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć oliwę z oliwek, czosnek, tymianek, liście laurowe, Skórka z cytryny, pokruszone płatki czerwonej papryki i nasiona kopru włoskiego. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić na co najmniej 1 godzinę. (*Duża wskazówka: można to zrobić z wyprzedzeniem i wykorzystać do wielu różnych rzeczy.)
Za pomocą mandoliny pokroić 1 ziemniak bardzo cienki (cienki papier), w wydłużonych rundach.
Połóż kawałek papieru pergaminowego na czystej, suchej powierzchni roboczej. Ułóż 3 plastry ziemniaków w nakładającej się pionowej linii, naciskając je razem, gdy kładziesz je na pergaminie. Powtórz ten proces, aż masz 4 na 6-calowy nakładający się prostokąt ziemniaczany, który replikuje rybie łuski.
"Łuski" ziemniaków posmarować natłuszczonym olejem i posypać solą. Doprawić halibuta solą.
Ułóż filet halibuta bliżej 1 końca prostokąta ziemniaka niż drugiego, a następnie zwiń rybę w plastry ziemniaka, używając pergaminu, aby ułatwić zwijanie. Naciśnij, aby zagęścić i naprawdę przykleić ziemniaki do ryby.
Posmaruj zewnętrzną część ziemniaków wlewem oleju, aby uszczelnić ziemniaki i zapobiec zbrązowieniu ziemniaków, pomoże to również stworzyć ładne, ciasne "opakowanie rybne". Rezerwuj rybę w lodówce, przygotowując Pozostałe filety. Filety przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed gotowaniem.
Dodaj wlewaną oliwę z oliwek do dużej nieprzywierającej patelni saute, aż dno zostanie obficie pokryte i doprowadzić patelnię do średnio wysokiego ciepła. Przyprawiamy rybę solą i dodajemy do patelni. Gotować ryby z obu stron przez 3 do 4 minut często łyżki nadmiar oleju nad rybą do" baste " go. Ziemniaki powinny być chrupiące złoto-brązowe i bardzo dobrze aromatyzowane, a ryba będzie soczysta w chrupiących "łuskach".
Przenieść do serwowania talerzy i służyć.
To zrobi z każdego miłośnika ryb!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Anne Amie Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.