Halibut z winem ryżowym
Halibut z winem ryżowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.03 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 152 kalorie, 22g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Jeśli masz mirin, pieprz, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Halibut pieczony z cytryną i winem, Pieczony Halibut z duszonym winie koprem włoskim, oraz Grillowany Halibut z sosem z białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w nieprzywierającym rondlu na średnim ogniu. Gotować szalotki i czosnek delikatnie, aż pachnące, ale nie brązowy. Wymieszać w sosie z czarnej fasoli, winem ryżowym i sosem sojowym. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z octem; odstawić.
Osusz rybę. Natrzeć olejem sezamowym i posypać pieprzem. Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
Grilluj ryby przez około 5 minut na stronę lub tylko do momentu ugotowania.
Podawać z sosem polanym na wierzch.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku