Halibut z sezamem w sosie śmietanowym Poblano
Halibut z sezamem z sosem śmietanowym Poblano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sosu śmietanowego poblano, jajka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Halibut z orzechami pekan w sosie śmietanowym Dijon, Tymianek i sezam-crusted halibut, oraz Halibut Pacyficzny Z Tymiankiem I Sezamem.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w płytkim naczyniu.
Umieść jajka w płytkim naczyniu.
Umieścić nasiona sezamu w płytkim naczyniu. Ryby pogłębiać w mieszaninie mąki; zanurzyć w jajach. Naciśnij jedną stronę ryby do nasion sezamu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować ryby, Seed-side up, 3 do 4 minut lub do lekko brązowy. Obróć i gotować 3 do 5 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem. Łyżka sosu śmietanowego Poblano na talerzach i top z rybą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.