Halibut W Skórce Ziemniaczanej

Halibut w skórce ziemniaczanej może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Za 7,28 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 4 porcje z 409 kalorii, 35g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Mieszanka skórki z cytryny, ziemniaków Yukon gold, filetów z halibuta pacyficznego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 22 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 46 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką ocena 98%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Halibut ze szczypiorku ziemniaczanego, Przyprawiony halibut w skórce migdałowej z Puree ze słodkich ziemniaków z dyni, oraz Halibut W Skórce Pistacjowej.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małym rondelku na średnim ogniu wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, tymianek, liście laurowe, skórkę z cytryny, pokruszone płatki czerwonej papryki i nasiona kopru włoskiego. Doprowadź do wrzenia, a następnie wyłącz ogień i pozostaw na co najmniej 1 godzinę. (*Duża wskazówka: można to zrobić z wyprzedzeniem i wykorzystać do wielu różnych rzeczy.)
Używając mandoliny, pokrój 1 ziemniaka bardzo cienkiego (cienkiego papieru) w wydłużone rundy.
Połóż kawałek pergaminu na czystej, suchej powierzchni roboczej. Ułóż 3 plastry ziemniaków w zachodzącej na siebie pionowej linii, ściskając je razem, kładąc je na pergaminie. Powtarzaj ten proces, aż uzyskasz zachodzący na siebie prostokąt ziemniaczany o wymiarach 4 na 6 cali, który replikuje łuski ryb.
Posmaruj "łuski" ziemniaczane zaparzonym olejem i posyp solą. Dopraw halibuta solą.
Połóż filet z halibuta bliżej 1 końca prostokąta ziemniaczanego niż drugi, a następnie zwiń rybę w plastry ziemniaków, używając pergaminu, aby ułatwić zwijanie. Naciśnij, aby zagęścić i naprawdę przykleić ziemniaki do ryby.
Posmaruj zewnętrzną stronę ziemniaków zaparzonym olejem, aby uszczelnić ziemniaki i zapobiec brązowieniu ziemniaków, pomoże to również stworzyć ładne, ciasne "opakowanie rybne". Zarezerwuj rybę w lodówce, przygotowując Pozostałe filety. Filety wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę przed gotowaniem.
Dodaj zaparzoną oliwę z oliwek do dużej nieprzywierającej patelni do smażenia, aż dno zostanie obficie przykryte i podgrzej patelnię na średnim ogniu. Dopraw rybę solą i dodaj na patelnię. Gotuj rybę z obu stron przez 3 do 4 minut, często nakładając nadmiar oleju na rybę, aby ją "podlać". Ziemniaki powinny być chrupiące, złocistobrązowe i bardzo dobrze przyprawione, a ryba będzie soczysta w chrupiących "łuskach".
Przełóż na talerze i podawaj.
To uczyni miłośnika ryb z każdego!
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Halibut można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Dr. Hermann Dr. H. Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Dr Hermann Dr H. Riesling]()
Dr Hermann Dr H. Riesling
Zapachy ziół i owoców pestkowych. Słodki, świeży, owocowy o żywej kwasowości. To wino jest idealne do pikantnych potraw, szczególnie pikantnych Azjatyckichkwizyna, lekka i świeża kwasowość jest taka, że można ją spożywać samodzielnie.