Halibut smażony na patelni z sosem kukurydzianym curry i pomidorowym Chutney

Halibut smażony na patelni z sosem kukurydzianym curry i pomidorowym Chutney
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Pan smażony Halibut z sosem kukurydzianym curry i pomidorem Chutney może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 772 kalorie, 43g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.37 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś Curry, mielony imbir, jabłko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry, Chleb kukurydziany z curry morelowym Chutney, oraz Halibut smażony z sosem Romesco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię saute lub patelnię grillową na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Halibuta posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować halibuta przez 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
HalibutHalibut
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Podawać z sosem kukurydzianym i pomidorowym chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney PomidorowyChutney Pomidorowy
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Wszystkie składniki umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i niech gotować przez 30 minut, doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Podawać w temperaturze pokojowej.
6
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Dodać cebulę i zielone jabłka i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone JabłkoZielone Jabłko
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
9
Dodać curry i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
10
Dodać bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wywar przecedzić do czystego, średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Dodać kukurydzę do wywaru i gotować przez 30 minut, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
12
Umieść śmietanę w małym rondlu i gotuj, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Dodaj zredukowaną śmietanę do wywaru i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
14
W misce połącz wszystkie składniki curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocayennecayenne2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożonezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożone3Spód: okruszki z herbatników grahamBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestado rybstado ryb1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych1zielone jabłko, obrane, obrane i pokrojone w kostkęzielone jabłko, obrane, obrane i pokrojone w kostkę2warzywo (np. szpinak)mielone nasiona kardamonumielone nasiona kardamonu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone2Spód: okruszki z herbatników grahamkolendra mielonakolendra mielona1porcja startego parmezanukminek mielonykminek mielony1porcja startego parmezanumielone nasiona kozieradkimielone nasiona kozieradki2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony680papryka habanerofilety z halibutafilety z halibuta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOliwa z oliwekOliwa z oliwek6pomidory śliwkowe, obrane i pokrojone w kostkępomidory śliwkowe, obrane i pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSólSól41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1porcja startego parmezanukurkumakurkuma2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały1porcja startego parmezanupieprz czarny mielonypieprz czarny mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn