Halibut smażony na patelni z sosem kukurydzianym curry i pomidorowym Chutney

Halibut smażony na patelni z sosem kukurydzianym curry i pomidorowym Chutney
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Pan smażony Halibut z sosem kukurydzianym curry i pomidorem Chutney może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 772 kalorie, 43g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.37 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś Curry, mielony imbir, jabłko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry, Chleb kukurydziany z curry morelowym Chutney, oraz Halibut smażony z sosem Romesco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię saute lub patelnię grillową na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Halibuta posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować halibuta przez 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
HalibutHalibut
Cienki-Cienki-
3
Podawać z sosem kukurydzianym i pomidorowym chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney PomidorowyChutney Pomidorowy
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Wszystkie składniki umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i niech gotować przez 30 minut, doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Podawać w temperaturze pokojowej.
6
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodać cebulę i zielone jabłka i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone JabłkoZielone Jabłko
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
8
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
9
Dodać curry i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
10
Dodać bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wywar przecedzić do czystego, średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Dodać kukurydzę do wywaru i gotować przez 30 minut, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
12
Umieść śmietanę w małym rondlu i gotuj, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
13
Dodaj zredukowaną śmietanę do wywaru i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
14
W misce połącz wszystkie składniki curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocayennecayenne2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożonezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożone3Spód: okruszki z herbatników grahamBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestado rybstado ryb1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych1zielone jabłko, obrane, obrane i pokrojone w kostkęzielone jabłko, obrane, obrane i pokrojone w kostkę2warzywo (np. szpinak)mielone nasiona kardamonumielone nasiona kardamonu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone2Spód: okruszki z herbatników grahamkolendra mielonakolendra mielona1porcja startego parmezanukminek mielonykminek mielony1porcja startego parmezanumielone nasiona kozieradkimielone nasiona kozieradki2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony680papryka habanerofilety z halibutafilety z halibuta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier4trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwekOliwa z oliwek6pomidory śliwkowe, obrane i pokrojone w kostkępomidory śliwkowe, obrane i pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula4trochę posiekanej cukiniiSólSól4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1porcja startego parmezanukurkumakurkuma2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały1porcja startego parmezanupieprz czarny mielonypieprz czarny mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn