Przegrzebki z cukinią owinięte halibutem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $6.09 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1019 kalorii, 42g białka, oraz 52g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz paprykę, oliwę z oliwek, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Halibut Owinięty Filo, Halibut Owinięty Ziemniakami, oraz Halibut Owinięty W Bawełnę dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować, wymieszaj składniki na dwa przetarcia i szkliwo w 3 oddzielnych miseczkach. Następnie, używając obieraczki do warzyw, zacznij obrać wzdłuż długości cukinii, zaczynając od Zielonej zewnętrznej warstwy, tworząc wstążki o grubości 1/2 cala. Cukinię obracaj ćwierć obrotu po każdej skórce,aby uzyskać nieco równe wstążki. Zrób jak najwięcej i zatrzymaj się, gdy dojdziesz do nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cukinia
Glazura
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Cukierki Peachie-o
2
Ułóż wstążki na talerzu i posyp cukinię pocierać po obu stronach, rozprowadzając delikatnie ją dłońmi, aż wszystkie kawałki są pokryte. Nie musi to być równomierna powłoka, ale chcesz, aby każda wstążka miała jakiś kolor i przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Sucha Przyprawa Rub
3
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dip kawałki halibuta do przegrzebka pocierać, upewniając się, że są one pokryte ze wszystkich stron. Ciasno owiń wstążkę z cukinii wokół kostki halibuta jak pasek, tak aby końce zachodziły na siebie. Użyj wykałaczki, aby zabezpieczyć cukinię i przesunąć ją na drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Halibut
Przegrzebki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Pasek Skórki Cytrynowej
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
5
Owinięty halibut umieść na talerzu i powtórz procedurę z pozostałymi rybami i wstążkami z cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Halibut
Ryby
6
Czas zacząć od sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
7
Dodaj szpinak do wrzącego garnka z wodą i gotuj przez 1 minutę. Natychmiast wyjąć szpinak z wody za pomocą łyżki szczelinowej, zastrzegając płyn do gotowania i przenieść szpinak na durszlak, aby osuszyć. Spłucz zimną wodą, a gdy ostygnie w dotyku, użyj rąk, aby szczelnie wycisnąć szpinak i wycisnąć płyn. Zrób to 4 do 5 razy, aż nie pozostanie woda. Szpinak drobno posiekać na małe zielone kawałki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Durszlak
Garnek
8
W rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Dodać szalotkę i gotować przez 2 protokół. Następnie dodać mąkę i ubijać do połączenia, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Dodać śmietanę i ubijać, aż sos zacznie gęstnieć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Dodać wino i posiekany szpinak i nadal gotować przez 5 Więcej minut. Sos będzie wyglądać grubo, jak śmietany szpinak. Zmniejszyć ogień do najniższego ustawienia, aby utrzymać ciepły sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
SOS
Wino
12
Podgrzać wodę używaną do gotowania szpinaku i doprowadzić do wrzenia. Upewnij się, że masz rund halibuta, glazury, talerz, duży arkusz folii i misę do serwowania gotową do pracy, ponieważ masz zamiar szybko poruszać się po kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Szpinak
Glazura
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Folia Aluminiowa
13
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 10 minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podczas gotowania makaronu, podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego na średnim ogniu na dużej patelni (nonstick, jeśli to możliwe). Gdy olej zacznie syczeć i skwierczeć, umieść kawałki halibuta na patelni w jednej warstwie i gotuj przez 2 minuty. Równomiernie rozłóż szkliwo na wierzchu ryby, a następnie odwróć rund halibuta, gotując drugą Stronę jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Halibut
Glazura
Makarony
Woda
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Rozłóż więcej glazury na górnej stronie ponownie, flip, i gotować przez ostatnie 1 do 2 protokół. Halibut będzie miał ostry, brązowy sear po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Glazura
15
Ugotowaną rybę połóż na czystym talerzu i przykryj folią, aby się ogrzała. Jeśli trzeba było podzielić rybę na dwie partie, powtarzaj, aż wszystkie rundy halibuta zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
16
Na koniec odcedzić makaron i włożyć go do dużej miski z odrobiną oliwy z oliwek, aby makaron nie sklejał się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
17
Dodać ciepły sos szpinakowy do makaronu i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Makarony
SOS
18
Aby służyć, zrobić gniazdo z sosu makaron na talerzu i góry z 4 lub 5" przegrzebki " na gościa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Makarony
19
Wyjmij wykałaczki i kop.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
20
Uwaga Jeśli naprawdę chcesz oszukać swoich gości, łatwo jest sprawić, aby kostki halibuta wyglądały bardziej jak przegrzebki. Używając łyżki stołowej jako szablonu, lekko przyciśnij halibuta, a następnie posmaruj go ostrym nożem. Jeśli pokroisz kostki wystarczająco małe, możesz po prostu wcisnąć je do łyżki stołowej, aby utworzyć kształt kulki bez konieczności cięcia ryby. Ale jeśli masz resztki ryb, nie wyrzucaj ich. Gotować je na patelni z resztkami ryżu, groch, i inne warzywa, aby szybko smażony obiad ryżowy następnej nocy. Uwaga
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Przegrzebki
Halibut
Ryby
Groch
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Nóż
21
Jeśli nie masz czasu na makaron i sos, oto łatwa Zamiana. Użyj cukinii, aby makaron zamiast fałszywego boczku. Pomiń SOS szpinakowy i cukinia wrap, i po prostu służyć przegrzebki nad zdrowym łóżku z cukinii makaron makaron.liczba sodu: cukinia: 26 mg na dużą cukinię; Halibut: 58 mg na 3 uncje; szpinak: 24 mg na 1 szklankę; ciężka śmietana: 5 mg na 1 łyżkę stołową; makaron: 0 do 10 mg, na 4 uncje suche w zależności od marki
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Z Cukinią
Krem Ciężki
Przegrzebki
Cukinia
Halibut
Makarony
Szpinak
Boczek
SOS
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
22
Przedruk za zgodą wydawcy, Houghtona Mifflina Harcourta. Z Sodium Girl ' s Limitless Low-Sodium Cookbook: How To Lose the Salt and Eat the Foods you Love Jessica Goldman Foung. Copyright 2013 by Jessica Goldman Foung; okładka i fotografia wnętrz copyright 2013 by Matt Armendariz. Wydawnictwo: John Wiley & Sons, Inc.
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.