Halibut na puree fasolowym z miętą
Halibut na puree z fasoli Fava z miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $5.5 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 592 kalorie, 44g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka grubych filetów halibuta, skórki cytryny, fasoli fava w strąku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Halibut na puree fasolowym z miętą, Fasola Fava z Creme Fraîche i miętą, oraz Skwierczący Ser Halloumi Z Fasolą Fava I Miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować fasolę fava w dużym rondlu osolonej wody 2 minuty; odcedzić.
Przelej do dużej miski z lodowatą wodą. Coolbeans; obierz, jeśli używasz świeżej fasoli. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Wymieszaj 2 łyżeczki mięty, 1 łyżeczkę skórki, 3/4 łyżeczki grubej soli i 1 szczyptę czerwonej papryki w małej miseczce. Arrangefish na dużym obramowanym blasze do pieczenia. Mieszanka rubminta na całej ryby. Czy do przodu: może być 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym ciężkimkillet na średnim ogniu.
Posypać grubą solą, czarnym pieprzem i szczyptą czerwonego pieprzu. Gotować do ogrzania i miękkości, sporadycznie mieszając i dodając wodę o 1/4 garści, jeśli jest sucha, około 5 minut. Za pomocą masher ziemniaków, mashbeans do grubej puree, dodając wodę przez 1 / 4cupfuls jeśli suche. Doprawić solą i pepper.DO naprzód: może być wykonany 4 godziny do przodu.
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
Pogłębiać ryby w mące, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać 2 łyżki oleju w każdej z 2 ciężkichduże patelnie na średnim ogniu. Cookfish aż lekko rumiane i tylko nieprzezroczyste centrum, o 4 minut na stronie.
Tymczasem przecier z fasoli fava.Wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki mięty, 1 łyżeczkę skórki i 3 łyżki oliwy z oliwek.
Przecier z fasoli fava podzielić między talerze.Top z rybą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio