Halibut Meunière
Halibut Meunière może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 32G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.81 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, filety z halibuta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Flądra Meunière, oraz Trout Meuniere.
Instrukcje
Rybę osuszyć, posypać obustronnie czarnym pieprzem i 1/8 łyżeczki soli.
Posypać mąką. Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj rybę na patelnię i gotować 5 minut lub aż lekko rumiane. Ostrożnie obrócić ryby; gotować 4 minuty lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć rybę z patelni; odstawić i ogrzać.
Dodaj pozostałe 1 łyżka masła do patelni, i gotować 1 minutę lub do lekko rumiane, wirowanie patelni roztopić masło równomiernie i zapobiec spalaniu.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z sokiem.
Mieszanka soku mżawka nad rybą.
Rybę posypać pozostałą 1/8 łyżeczki soli.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio