Halibut grillowany II
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojej skrzynki z przepisami, Grilled Halibut II może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis daje 6 porcji po 198 kalorii , 32 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 5,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywany w około 2 godziny i 20 minut . 28 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka bazylii, oregano, tymianku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny na Czwartego Lipca . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 97% , to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Grillowany halibut z salsą borówkowo-imbirową , Pieczony halibut i Halibut z kolendrą i limonką .
Instrukcje
Umieść filety halibuta w płytkim naczyniu do pieczenia. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, tymianek, bazylię, oregano i rozmaryn.
Zalej rybę marynatą, przykryj i odstaw do lodówki na 2 do 4 godzin.
Rozgrzej grill do średniej temperatury. Dostosuj wysokość rusztu do 4-6 cali od źródła ciepła.
Lekko natłuść ruszt grilla.
Wyjmij halibuta z naczynia i wylej marynatę. Smaż przez 5 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielona widelcem.