Hajar ' s Own Harira - Narodowa zupa Maroka

Hajar ' s Own Harira - Narodowa zupa Maroka
Hajar ' s Own Harira-Narodowa zupa Maroka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 490 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka papryki, fasola garbanzo, cytryna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zupa Djemman El Fna Harira, Zupa Z Ciecierzycy: Harira, oraz Zupa Ramadan (Harira).

Instrukcje

1
Wypłucz i wybierz fasolę fava, jeśli nie możesz uzyskać tych, a następnie użyj suszonych ziaren / Lima / masła i ciecierzycy. Moczyć przez noc w wodzie do przykrycia. Sposób szybkiego namaczania; fasolę umieścić w dużym garnku do zupy i dodać 2 litry gorącej wody. Doprowadzić wodę do wrzenia na 5 minut. Wyłączyć ogień i moczyć fasolę przez 1 1/2 do 2 godzin. Ściśnij każdą fasolę fava i ciecierzycę między kciukiem a dwoma pierwszymi palcami, aby usunąć skórki. Zestaw aside.In duża zupa garnek na średnim ogniu, gotować cebulę i mięso (kurczak może być używany, jak również wołowiny lub nie mięsa w ogóle, choć nigdy wieprzowiny) mieszając od czasu do czasu, aż cebula są miękkie i przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MaślanaFasola Maślana
Fasola FavaFasola Fava
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać kurkumę, imbir, paprykę i 2 litry wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia toczenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, dodać fasolę fava, ciecierzycę i gotować, przykryte, aż fasola będzie miękka. 1 do 1 1/2 godziny w zależności od fasoli.Drobno posiekać pomidory, pietruszkę i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Dodaj tę mieszankę wraz z pastą pomidorową, soczewicą, pieprzem, sokiem z cytryny i upuść 1/2 wyciśniętej cytryny i sól do smaku. Przykryć i gotować, aż soczewica będą miękkie 20 do 25 protokół.Doprowadzić do wrzenia i zrobić dość gęstą zawiesinę (mąka i woda) z 1/2 szklanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
SoczewicaSoczewica
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Dodaj to do wrzącej zupy mieszając bardzo energicznie, aby uniknąć grudek. Gotuj minutę ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
5
Dodaj gałkę muszkatołową i kminek. Doprowadzić zupę do średniego ciepła, po prostu chcesz ładne powolne bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
6
Dodaj makaron (orzo lub mały makaron zupy może być również używany, choć zawsze wolę wermiszel) i gotuj, aż będzie miękki. Smak i dodać sól do smaku i dostosować pieprz. Kiedy zupa jest podgrzewana, Chochla harira do poszczególnych misek na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
7
Podawać od razu z cytrynowymi klinami, marokańskim płaskim chlebem ("mój szorstki Khoubz działa dobrze) lub chrupiącą francuską bagietką. Ta zupa powinna być aksamitna, a nie zbyt gęsta.Czas przygotowania nie obejmuje moczenia fasoli.Uwaga: Harira jest jedzona przez cały rok, nie tylko w ramadanie. W Maroku gałka muszkatołowa jest mielona na proszek, który jest ciemniejszy i bardzo ostry. Jeśli nie możesz znaleźć lub zrobić gałkę muszkatołową w ten sposób, polecam zakup najświeższej gałki muszkatołowej, którą możesz znaleźć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
FlatbreadFlatbread
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)

Składniki

1Batoniki toffi Heathkminek drobno zmielonykminek drobno zmielony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszona fasola garbanzosuszona fasola garbanzo2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCała suszona fasola favaCała suszona fasola fava1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry, posiekaneświeże liście kolendry, posiekane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePietruszka zwyczajna, świeża, posiekanaPietruszka zwyczajna, świeża, posiekana2Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heathdrobno zmielona gałka muszkatołowadrobno zmielona gałka muszkatołowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz świeży mielonypieprz świeży mielony2Batoniki toffi Heathmielona kurkumamielona kurkuma2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jagnięcina, cięta na małe kawałkijagnięcina, cięta na małe kawałki1plasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracjiplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracji10krewetki i żyłkiklin cytrynowy do serwowaniaklin cytrynowy do serwowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesoczewica, moczona przez 1 godzinę 1 w zimnej wodzie i osuszonasoczewica, moczona przez 1 godzinę 1 w zimnej wodzie i osuszona7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula mielonacebula mielona4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewermiszel, łamany na kawałki 1/4 calawermiszel, łamany na kawałki 1/4 cala2Batoniki toffi Heathsól kuchennasól kuchenna2Batoniki toffi Heathsłodka wędzona papryka (najlepsza najbardziej żywa, jaką można znaleźć)słodka wędzona papryka (najlepsza najbardziej żywa, jaką można znaleźć)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4pomidorypomidory23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia53
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn