Hajar ' s Own Harira - Narodowa zupa Maroka

Hajar ' s Own Harira - Narodowa zupa Maroka
Hajar ' s Own Harira-Narodowa zupa Maroka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 490 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka papryki, fasola garbanzo, cytryna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zupa Djemman El Fna Harira, Zupa Z Ciecierzycy: Harira, oraz Zupa Ramadan (Harira).

Instrukcje

1
Wypłucz i wybierz fasolę fava, jeśli nie możesz uzyskać tych, a następnie użyj suszonych ziaren / Lima / masła i ciecierzycy. Moczyć przez noc w wodzie do przykrycia. Sposób szybkiego namaczania; fasolę umieścić w dużym garnku do zupy i dodać 2 litry gorącej wody. Doprowadzić wodę do wrzenia na 5 minut. Wyłączyć ogień i moczyć fasolę przez 1 1/2 do 2 godzin. Ściśnij każdą fasolę fava i ciecierzycę między kciukiem a dwoma pierwszymi palcami, aby usunąć skórki. Zestaw aside.In duża zupa garnek na średnim ogniu, gotować cebulę i mięso (kurczak może być używany, jak również wołowiny lub nie mięsa w ogóle, choć nigdy wieprzowiny) mieszając od czasu do czasu, aż cebula są miękkie i przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MaślanaFasola Maślana
Fasola FavaFasola Fava
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać kurkumę, imbir, paprykę i 2 litry wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia toczenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, dodać fasolę fava, ciecierzycę i gotować, przykryte, aż fasola będzie miękka. 1 do 1 1/2 godziny w zależności od fasoli.Drobno posiekać pomidory, pietruszkę i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Dodaj tę mieszankę wraz z pastą pomidorową, soczewicą, pieprzem, sokiem z cytryny i upuść 1/2 wyciśniętej cytryny i sól do smaku. Przykryć i gotować, aż soczewica będą miękkie 20 do 25 protokół.Doprowadzić do wrzenia i zrobić dość gęstą zawiesinę (mąka i woda) z 1/2 szklanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
SoczewicaSoczewica
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj to do wrzącej zupy mieszając bardzo energicznie, aby uniknąć grudek. Gotuj minutę ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
5
Dodaj gałkę muszkatołową i kminek. Doprowadzić zupę do średniego ciepła, po prostu chcesz ładne powolne bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
6
Dodaj makaron (orzo lub mały makaron zupy może być również używany, choć zawsze wolę wermiszel) i gotuj, aż będzie miękki. Smak i dodać sól do smaku i dostosować pieprz. Kiedy zupa jest podgrzewana, Chochla harira do poszczególnych misek na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
7
Podawać od razu z cytrynowymi klinami, marokańskim płaskim chlebem ("mój szorstki Khoubz działa dobrze) lub chrupiącą francuską bagietką. Ta zupa powinna być aksamitna, a nie zbyt gęsta.Czas przygotowania nie obejmuje moczenia fasoli.Uwaga: Harira jest jedzona przez cały rok, nie tylko w ramadanie. W Maroku gałka muszkatołowa jest mielona na proszek, który jest ciemniejszy i bardzo ostry. Jeśli nie możesz znaleźć lub zrobić gałkę muszkatołową w ten sposób, polecam zakup najświeższej gałki muszkatołowej, którą możesz znaleźć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
FlatbreadFlatbread
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia53
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn