Hajar ' s Own Harira - Narodowa zupa Maroka

Hajar ' s Own Harira - Narodowa zupa Maroka
Hajar ' s Own Harira-Narodowa zupa Maroka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 490 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka papryki, fasola garbanzo, cytryna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zupa Djemman El Fna Harira, Zupa Z Ciecierzycy: Harira, oraz Zupa Ramadan (Harira).

Instrukcje

1
Wypłucz i wybierz fasolę fava, jeśli nie możesz uzyskać tych, a następnie użyj suszonych ziaren / Lima / masła i ciecierzycy. Moczyć przez noc w wodzie do przykrycia. Sposób szybkiego namaczania; fasolę umieścić w dużym garnku do zupy i dodać 2 litry gorącej wody. Doprowadzić wodę do wrzenia na 5 minut. Wyłączyć ogień i moczyć fasolę przez 1 1/2 do 2 godzin. Ściśnij każdą fasolę fava i ciecierzycę między kciukiem a dwoma pierwszymi palcami, aby usunąć skórki. Zestaw aside.In duża zupa garnek na średnim ogniu, gotować cebulę i mięso (kurczak może być używany, jak również wołowiny lub nie mięsa w ogóle, choć nigdy wieprzowiny) mieszając od czasu do czasu, aż cebula są miękkie i przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MaślanaFasola Maślana
Fasola FavaFasola Fava
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać kurkumę, imbir, paprykę i 2 litry wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia toczenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, dodać fasolę fava, ciecierzycę i gotować, przykryte, aż fasola będzie miękka. 1 do 1 1/2 godziny w zależności od fasoli.Drobno posiekać pomidory, pietruszkę i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Dodaj tę mieszankę wraz z pastą pomidorową, soczewicą, pieprzem, sokiem z cytryny i upuść 1/2 wyciśniętej cytryny i sól do smaku. Przykryć i gotować, aż soczewica będą miękkie 20 do 25 protokół.Doprowadzić do wrzenia i zrobić dość gęstą zawiesinę (mąka i woda) z 1/2 szklanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
SoczewicaSoczewica
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj to do wrzącej zupy mieszając bardzo energicznie, aby uniknąć grudek. Gotuj minutę ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
5
Dodaj gałkę muszkatołową i kminek. Doprowadzić zupę do średniego ciepła, po prostu chcesz ładne powolne bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
6
Dodaj makaron (orzo lub mały makaron zupy może być również używany, choć zawsze wolę wermiszel) i gotuj, aż będzie miękki. Smak i dodać sól do smaku i dostosować pieprz. Kiedy zupa jest podgrzewana, Chochla harira do poszczególnych misek na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
7
Podawać od razu z cytrynowymi klinami, marokańskim płaskim chlebem ("mój szorstki Khoubz działa dobrze) lub chrupiącą francuską bagietką. Ta zupa powinna być aksamitna, a nie zbyt gęsta.Czas przygotowania nie obejmuje moczenia fasoli.Uwaga: Harira jest jedzona przez cały rok, nie tylko w ramadanie. W Maroku gałka muszkatołowa jest mielona na proszek, który jest ciemniejszy i bardzo ostry. Jeśli nie możesz znaleźć lub zrobić gałkę muszkatołową w ten sposób, polecam zakup najświeższej gałki muszkatołowej, którą możesz znaleźć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
FlatbreadFlatbread
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia53
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn