Habanero Salsa
Habanero Salsa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka soli, papryka jalapeno, chile pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 270 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przegrzebki z sosem kokosowym Habanero i salsą Habanero Mango, Habanero Salsa, oraz Habanero Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczone jalapenos nad grillem lub palnikiem gazowym, aż całkowicie poczerniałe. Zamknąć w plastikowej torbie lub misce pokrytej folią i pozostawić do pary, aż skórki zostaną poluzowane. Gdy ostygnie, usuń skórę, łodygi i nasiona.
Umieścić jalapenos, cebula, czosnek, cukier, sól, i pieprz do miski blendera lub robota kuchennego. Pulse posiekać i wymieszać, a następnie wlać do dużej miski, i wymieszać z puszką zielone chiles, kolendra, i sok z limonki. Pulse pomidory w partiach do żądanej wielkości, i dodać do zielonej mieszanki chile.
Powrót jedną filiżankę posiekanych pomidorów do blendera wraz z habanero, i puree dobrze. Przecedzić puree, aby usunąć duże kawałki habanero i dodać do pomidorów.
Dobrze wymieszać, przykryć i schłodzić w lodówce co najmniej jedną godzinę, aby umożliwić mieszanie smaków.