Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym

Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym
Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 52g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 4,42 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 26 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz SOS sriracha, sól, sałata lodowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym, Gyro i sos Tzatziki, oraz Tzatziki (SOS Gyro).

Instrukcje

1
W dużej misce, wrzucić kostkę jagnięciny z czosnkiem, tymianek, oregano, rozmaryn, i sok z cytryny. Okryj baranka całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Niech jagnięcina marynować przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Rozgrzać dużą, głęboką patelnię na dużym ogniu i mżawka w pozostałych 2 łyżkach oliwy z oliwek. Jagnięcinę przyprawiamy 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać jagnięcinę na patelni i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron i gotowane do średnio rzadkie, o 4 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podgrzej chlebek pita na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund, aż będzie ciepły i giętki. Na każdym kawałku chleba położyć kilka kawałków jagnięciny, kilka plastrów pomidora, sałatę, fetę i łyżkę każdego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przenieś na talerz, złóż i ciesz się!
1
W małej misce połącz ogórek, miętę, koperek, skórkę z cytryny i jogurt. Doprawić solą do smaku i podawać z gyrosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn