Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym
Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 52g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 4,42 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 26 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz SOS sriracha, sól, sałata lodowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym, Gyro i sos Tzatziki, oraz Tzatziki (SOS Gyro).
Instrukcje
W dużej misce, wrzucić kostkę jagnięciny z czosnkiem, tymianek, oregano, rozmaryn, i sok z cytryny. Okryj baranka całkowicie.
Niech jagnięcina marynować przez 30 minut.
Rozgrzać dużą, głęboką patelnię na dużym ogniu i mżawka w pozostałych 2 łyżkach oliwy z oliwek. Jagnięcinę przyprawiamy 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Dodać jagnięcinę na patelni i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron i gotowane do średnio rzadkie, o 4 protokół z każdej strony.
Podgrzej chlebek pita na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund, aż będzie ciepły i giętki. Na każdym kawałku chleba położyć kilka kawałków jagnięciny, kilka plastrów pomidora, sałatę, fetę i łyżkę każdego sosu.
Przenieś na talerz, złóż i ciesz się!
W małej misce połącz ogórek, miętę, koperek, skórkę z cytryny i jogurt. Doprawić solą do smaku i podawać z gyrosem.