Gumbo z kurczakiem i kiełbasą

Gumbo z kurczakiem i kiełbasą
Przepis Chicken-and-Sausage Gumbo może zaspokoić swoje Creole pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.28 za porcję. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 47g białka, oraz 55 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz cayenne, sól, papryka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak-Kiełbasa Gumbo, Gumbo z kiełbasą i kurczakiem, oraz Best Ever Chicken and Sausage Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, wymieszać cebulę, okra, papryka, seler, 1/4 szklanki pietruszki, czosnek, liście laurowe, sól, tymianek, cayenne, czarny pieprz i ziele angielskie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PaprykaPapryka
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W dużym holenderskim piekarniku, gotować kurczaka w partiach na średnim ogniu, aż rumiane, o 5 minut stronie; przenieść do dużej miski. Gotować kiełbasę w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, stale mieszając, aż lekko rumiane, o 6 protokół; przenieść do miski z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wlać tłuszcz z holenderskiego piekarnika do szklanej miary i dodać wystarczającą ilość oleju roślinnego do równej 2/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Wlać do holenderskiego piekarnika i podgrzać na średnim ogniu, skrobając wszelkie rumiane kawałki. Stopniowo ubijać mąkę i gotować, często mieszając, aż będzie bardzo ciemny, bogaty brąz, około 30 minut; Należy uważać, aby go nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj bulion na raz i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki. W innej misce zmiksuj pastę pomidorową z 2 szklankami wody i wymieszaj z bulionem z posiekanymi pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj zarezerwowane warzywa, kurczaka i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
KiełbasaKiełbasa
7
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki pietruszki, zieleniny szalotki i octu i gotować, mieszając, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
8
Zdjąć holenderski piekarnik z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Podawać gumbo na wierzchu ryżu w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki397papryka habaneropomidory całe obrane, odsączone i posiekanepomidory całe obrane, odsączone i posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno4(mequite, hikora lub olcha)seler z liśćmi, pokrojonyseler z liśćmi, pokrojony1Średnia żółta cebula, posiekanafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania12boczek lub guanciale, pokrojony w cienkie paski lub siekanyboczek lub guanciale, pokrojony w cienkie paski lub siekany3Średnia żółta cebula, posiekanaryż biały gotowanyryż biały gotowany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana, świeża natka pietruszkidrobno posiekana, świeża natka pietruszki4ząbki czosnku, cienko pokrojoneząbki czosnku, cienko pokrojone1warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone454papryka habanerogotowana kiełbasa andouille lub kiełbasa, krojona o grubości 1/2 calagotowana kiełbasa andouille lub kiełbasa, krojona o grubości 1/2 cala283papryka habaneroopakowanie mrożone cięte okra, rozmrożoneopakowanie mrożone cięte okra, rozmrożone2czerwona cebula, pokrojona w plasterkiczerwona cebula, pokrojona w plasterki2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielenina mielonazielenina mielona170papryka habaneroDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Spód: okruszki z herbatników grahamdestylowany ocet biały, lub do smakudestylowany ocet biały, lub do smaku1łyżka czerwony ocet winnyżółta papryka, posiekana i posiekanażółta papryka, posiekana i posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn