Gulasz ze skorupiaków alla Tarantina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 726 kalorii, 61g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.15 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rustykalny chleb, małże, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gulasz Z Skorupiaków Po Prowansalsku, Wiosenny Gulasz Z Skorupiaków, oraz Gulasz Ze Skorupiaków Z Wyspy Toskańskiej.
Instrukcje
1
Pokrój kalmary na 1/2-calowe pierścienie i sprawdź ostrygi pod kątem piasku i kawałków muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2
W rondlu 4 quart, rozgrzać oliwę z oliwek, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodaj cebulę, papryka i liście tymianku i gotować, aż zmiękną, ale nie Brązowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać wino i sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj małże, krewetki i małże i przykryć. Gotować 3 do 4 minut, aż małże wszystkie otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
6
Dodaj kalmary i gotować 2 protokół, aż nieprzezroczyste. Doprawić solą i pieprzem, dodać ostrygi i płyn do ostryg i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut, aż ostrygi będą zaciskane wokół zewnętrznych krawędzi. Skorupiaki podzielić na kawałki chleba w 4 miseczkach, wlać bulion i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Skorupiaki
Kałamarnica
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1-1/2 Szklanki Piwa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego