Gulasz z soczewicy i słodkich ziemniaków
Gulasz z soczewicy i słodkich ziemniaków zajmuje około 5 godzin i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 259 kalorii . Za 1,05 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Mieszanka mielonego imbiru, cebuli, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 89% . Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Zupa z soczewicy, słodkich ziemniaków i szpinaku , Gulasz z kurczaka i soczewicy z pitą z kminem oraz Marokański gulasz z ciecierzycy i soczewicy .
Instrukcje
W wolnowarze o pojemności 3 qt. połącz pierwsze dziewięć składników. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Wymieszaj z kolendrą i solą.