Gulasz Z Soczewicy I Jęczmienia

Gulasz Z Soczewicy I Jęczmienia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z soczewicy i jęczmienia. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 244 kalorie, 13g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.97 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz jęczmień, soczewicę, podsmażoną w piecu cebulę i czosnek oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowy Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy, Pieczarkowy Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy, oraz Gulasz Z Jagnięciny, Soczewicy I Jęczmienia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sortuj soczewicę, odrzucaj zanieczyszczenia i spłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
2
W 6-do 8-quart patelni, połączyć soczewicę, bulion, seler, marchew, jęczmień, smażoną cebulę i czosnek i rozmaryn. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj pomidory, przykryć, i mieszać od czasu do czasu, aż soczewica są miękkie do gryźć, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
SoczewicaSoczewica
4
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny.
5
Chochla 1/2 gulaszu do każdej z 2 plastikowych torebek zamrażarki (1-gal. rozmiar). Uszczelnić worki i zamrozić (patrz zimne fakty poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Odwilż 1 worek (patrz UWAGI). Pusty gulasz w 3-do 4-quart patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając, o 10 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Podgrzewaj mrożonki w plastikowych torebkach w kuchence mikrofalowej przy 50% mocy, aż będą giętkie, a następnie gotuj zgodnie z przepisami lub opróżnij jedzenie do pojemnika bezpiecznego dla mikrofal, zasłoń luźno folią bezpieczną dla mikrofal i gotuj z pełną mocą (100%), aż do gotowania na parze. Uwaga: jeśli w kuchence mikrofalowej akceptowany jest metal, można również szybko rozmrozić naczynia zamrożone w patelniach foliowych; postępuj zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Zimne Fakty. Packaging: torby zamrażarki. Jeśli składniki zawierają płyn, Ustaw każdą plastikową torbę zamrażarki pionowo w misce,a następnie napełnij. Wycisnąć całe powietrze i uszczelnić worek. Aby lepiej chronić mrożonki podczas przechowywania, Zamknij każdą torebkę w drugiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Połóż torby płasko w zamrażarce, aż staną się solidne, więc będą się układać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn