Gulasz z skorupiaków prowansalski wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka przegrzebków morskich, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Gulasz Z Skorupiaków Po Prowansalsku, Wiosenny Gulasz Z Skorupiaków, oraz Gulasz Ze Skorupiaków Z Wyspy Toskańskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dokładnie szoruj małże sztywną szczotką pod zimną wodą, odrzucając te, które mają popękane muszle lub które nie są szczelnie zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1
W czajniku ugotować cebulę, koper włoski i paprykę w oleju na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż warzywa zmiękną. Wymieszać skórkę, mielony tymianek, liść laurowy, cayenne i szafran, gotować mieszaninę, mieszając, przez 30 sekund, i dodać wino, wywar, pomidory, sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, dodać czosnek i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Gulasz można przygotować do tego punktu 2 dni wcześniej, schłodzić, odsłonić, przykryć i schłodzić. Mieszać w krewetki i małże i gotować mieszaninę, pokryte, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Szafran
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Dodaj nogi kraba i przegrzebki, dusić gulasz, pokryte, 3 protokół, lub aż przegrzebki są po prostu gotowane przez i małże są otwarte, i wyrzucić liść laurowy i wszelkie nieotwarte małże. Gulasz podzielić na 8 rozgrzanych misek i udekorować gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Nogi Kraba
Słonina Wieprzowa
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
W dobrze maślanym ciężkim rondlu połącz ości rybne i Dodatki, cebulę, natkę pietruszki, sok z cytryny oraz sól i parę mieszaninę, przykrytą, na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać wodę i wino, doprowadzić płyn do wrzenia, odtłuszczając pianę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wywar przecedzić przez drobne sito do miski, ostudzić do ogrzania i schłodzić, przykryć. Wywar utrzymuje się, przykryty i schłodzony, przez 1 tydzień, jeśli jest doprowadzany do wrzenia co 2 dni, a następnie pozostawiony do ostygnięcia do ogrzania, odsłonięty, przed ponownym schłodzeniem. Zapas utrzymuje się, zamrożony, przez 3 miesiące. Sprawia, że około 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm