Gulasz Z Skorupiaków Provençale

Gulasz Z Skorupiaków Provençale
Gulasz z skorupiaków prowansalski wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka przegrzebków morskich, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Gulasz Z Skorupiaków Po Prowansalsku, Wiosenny Gulasz Z Skorupiaków, oraz Gulasz Ze Skorupiaków Z Wyspy Toskańskiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokładnie szoruj małże sztywną szczotką pod zimną wodą, odrzucając te, które mają popękane muszle lub które nie są szczelnie zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1
W czajniku ugotować cebulę, koper włoski i paprykę w oleju na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż warzywa zmiękną. Wymieszać skórkę, mielony tymianek, liść laurowy, cayenne i szafran, gotować mieszaninę, mieszając, przez 30 sekund, i dodać wino, wywar, pomidory, sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, dodać czosnek i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Gulasz można przygotować do tego punktu 2 dni wcześniej, schłodzić, odsłonić, przykryć i schłodzić. Mieszać w krewetki i małże i gotować mieszaninę, pokryte, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SzafranSzafran
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Dodaj nogi kraba i przegrzebki, dusić gulasz, pokryte, 3 protokół, lub aż przegrzebki są po prostu gotowane przez i małże są otwarte, i wyrzucić liść laurowy i wszelkie nieotwarte małże. Gulasz podzielić na 8 rozgrzanych misek i udekorować gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Nogi KrabaNogi Kraba
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
W dobrze maślanym ciężkim rondlu połącz ości rybne i Dodatki, cebulę, natkę pietruszki, sok z cytryny oraz sól i parę mieszaninę, przykrytą, na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać wodę i wino, doprowadzić płyn do wrzenia, odtłuszczając pianę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wywar przecedzić przez drobne sito do miski, ostudzić do ogrzania i schłodzić, przykryć. Wywar utrzymuje się, przykryty i schłodzony, przez 1 tydzień, jeśli jest doprowadzany do wrzenia co 2 dni, a następnie pozostawiony do ostygnięcia do ogrzania, odsłonięty, przed ponownym schłodzeniem. Zapas utrzymuje się, zamrożony, przez 3 miesiące. Sprawia, że około 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki794papryka habaneropomidory, odsączone i posiekanepomidory, odsączone i posiekane0warzywo (np. szpinak)cayennecayenne9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiały wywar rybny lub butelkowany sok z małżybiały wywar rybny lub butelkowany sok z małży16smallsmałże twarde łuskane czyszczonemałże twarde łuskane czyszczone454papryka habaneroNogi kraba królewskiego, rozmrożone, łuskane, a chrząstka odrzuconaNogi kraba królewskiego, rozmrożone, łuskane, a chrząstka odrzucona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino907papryka habanerocebula kopru włoskiego (czasami nazywana anyżem, dostępna w większości supermarketów), przycięta i pokrojona w cienkie plastrycebula kopru włoskiego (czasami nazywana anyżem, dostępna w większości supermarketów), przycięta i pokrojona w cienkie plastry907papryka habaneroości i pokroje każdej białej ryby, takiej jak sola, flądra lub witlinek, posiekaneości i pokroje każdej białej ryby, takiej jak sola, flądra lub witlinek, posiekane2warzywo (np. szpinak)mielone świeże liście tymianku lub 1 łyżeczka suszonych, pokruszonych, plus gałązki tymianku do dekoracjimielone świeże liście tymianku lub 1 łyżeczka suszonych, pokruszonych, plus gałązki tymianku do dekoracji2largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona cebulapokrojona cebula1stripSkórka z 1 pomarańczy, wyjęta z obieraczką do warzywSkórka z 1 pomarańczy, wyjęta z obieraczką do warzyw24długie gałązki pietruszkidługie gałązki pietruszki1czerwona papryka, pokrojona cienko wzdłużczerwona papryka, pokrojona cienko wzdłuż1warzywo (np. szpinak)rozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody8largesprzegrzebki morskie, połówki lub 16 małych przegrzebków morskichprzegrzebki morskie, połówki lub 16 małych przegrzebków morskich16smallskrewetki, łuskane i deveinedkrewetki, łuskane i deveined2Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn