Gulasz Z Skorupiaków Provençale

Gulasz Z Skorupiaków Provençale
Gulasz z skorupiaków prowansalski wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka przegrzebków morskich, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Gulasz Z Skorupiaków Po Prowansalsku, Wiosenny Gulasz Z Skorupiaków, oraz Gulasz Ze Skorupiaków Z Wyspy Toskańskiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokładnie szoruj małże sztywną szczotką pod zimną wodą, odrzucając te, które mają popękane muszle lub które nie są szczelnie zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1
W czajniku ugotować cebulę, koper włoski i paprykę w oleju na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż warzywa zmiękną. Wymieszać skórkę, mielony tymianek, liść laurowy, cayenne i szafran, gotować mieszaninę, mieszając, przez 30 sekund, i dodać wino, wywar, pomidory, sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, dodać czosnek i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Gulasz można przygotować do tego punktu 2 dni wcześniej, schłodzić, odsłonić, przykryć i schłodzić. Mieszać w krewetki i małże i gotować mieszaninę, pokryte, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
SzafranSzafran
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Dodaj nogi kraba i przegrzebki, dusić gulasz, pokryte, 3 protokół, lub aż przegrzebki są po prostu gotowane przez i małże są otwarte, i wyrzucić liść laurowy i wszelkie nieotwarte małże. Gulasz podzielić na 8 rozgrzanych misek i udekorować gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Nogi KrabaNogi Kraba
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
W dobrze maślanym ciężkim rondlu połącz ości rybne i Dodatki, cebulę, natkę pietruszki, sok z cytryny oraz sól i parę mieszaninę, przykrytą, na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać wodę i wino, doprowadzić płyn do wrzenia, odtłuszczając pianę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wywar przecedzić przez drobne sito do miski, ostudzić do ogrzania i schłodzić, przykryć. Wywar utrzymuje się, przykryty i schłodzony, przez 1 tydzień, jeśli jest doprowadzany do wrzenia co 2 dni, a następnie pozostawiony do ostygnięcia do ogrzania, odsłonięty, przed ponownym schłodzeniem. Zapas utrzymuje się, zamrożony, przez 3 miesiące. Sprawia, że około 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory, odsączone i posiekanepomidory, odsączone i posiekane0Batoniki toffi Heathcayennecayenne9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiały wywar rybny lub butelkowany sok z małżybiały wywar rybny lub butelkowany sok z małży16smallsmałże twarde łuskane czyszczonemałże twarde łuskane czyszczone454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeNogi kraba królewskiego, rozmrożone, łuskane, a chrząstka odrzuconaNogi kraba królewskiego, rozmrożone, łuskane, a chrząstka odrzucona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecebula kopru włoskiego (czasami nazywana anyżem, dostępna w większości supermarketów), przycięta i pokrojona w cienkie plastrycebula kopru włoskiego (czasami nazywana anyżem, dostępna w większości supermarketów), przycięta i pokrojona w cienkie plastry907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeości i pokroje każdej białej ryby, takiej jak sola, flądra lub witlinek, posiekaneości i pokroje każdej białej ryby, takiej jak sola, flądra lub witlinek, posiekane2Batoniki toffi Heathmielone świeże liście tymianku lub 1 łyżeczka suszonych, pokruszonych, plus gałązki tymianku do dekoracjimielone świeże liście tymianku lub 1 łyżeczka suszonych, pokruszonych, plus gałązki tymianku do dekoracji2largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona cebulapokrojona cebula1stripSkórka z 1 pomarańczy, wyjęta z obieraczką do warzywSkórka z 1 pomarańczy, wyjęta z obieraczką do warzyw24długie gałązki pietruszkidługie gałązki pietruszki1czerwona papryka, pokrojona cienko wzdłużczerwona papryka, pokrojona cienko wzdłuż1Batoniki toffi Heathrozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych8largesprzegrzebki morskie, połówki lub 16 małych przegrzebków morskichprzegrzebki morskie, połówki lub 16 małych przegrzebków morskich16smallskrewetki, łuskane i deveinedkrewetki, łuskane i deveined2Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn