Gulasz z owoców morza z ryżem i salsą Criolla (Arroz con Mariscos)

Gulasz z owoców morza z ryżem i salsą Criolla (Arroz con Mariscos)
Jeśli chcesz dodać więcej Meksykańskie przepisy na pudełko z przepisami, gulasz z owoców morza z ryżem i salsą Criolla (Arroz con Mariscos) może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 803 kalorii, 46g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,16 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 1 godzina i 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś piwo, Scotch bonnet, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 68%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Portugalski Arroz Con Mariscos-Owoce morza i ryż, Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza), oraz Higado con Salsa Criolla (wątróbka z sosem kreolskim).

Instrukcje

1
Z pieczonej papryki zrób pastę, mieląc je, a następnie zacierając grzbietem widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
2
Wymieszaj połowę szkockiej maski. Zachowaj drugą połowę papryki chile na salsę Criolla. Zarezerwuj pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
3
Podgrzej wywar w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj małże i małże. Przykryj garnek, ale sprawdź po kilku minutach i wyjmij mięczaki do miski, gdy się otworzą. Gdy wszystkie wyjdą z garnka, dodaj szafran, aby zaparzyć wywar i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
SzafranSzafran
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
W misce dopraw mąkę solą i pieprzem. Lekko posmaruj okonia morskiego mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
SeabassSeabass
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podgrzej patelnię do smażenia na średnim ogniu z 1/4 szklanki oleju annato lub rzepakowego. Gdy będzie dość gorąco, dodaj bas i smaż na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
AnnattoAnnatto
BassBass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjmij rybę i odłóż na talerz. Teraz dodaj kalmary na patelnię i gotuj przez 1 minutę i zarezerwuj z okoniem morskim. Następnie dodaj krewetki na patelnię, z 2 łyżkami pasty pieprzowej i 1/4 szklanki piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
SeabassSeabass
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Smaż, aż się ugotuje.
9
Krewetki wyjąć łyżką cedzakową i odstawić z resztą owoców morza. Teraz zredukuj płyn do gotowania do lekkiego syropu i polej owoce morza. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
10
Do głębokiego garnka na średnim ogniu dodaj pozostałe 1/4 szklanki oleju. Gdy będzie gorąco, dodaj czosnek i cebulę. Gotuj, aż zaczną karmelizować, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodaj ryż i wymieszaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Wlej wywar z kurczaka, przykryj i gotuj przez 10 minut. Wymieszaj widelcem, dodaj owoce morza, resztę piwa i kolendrę i jeszcze raz wymieszaj. Przykryj ponownie i zmniejsz ogień do średnio niskiego, gotując przez około 25 minut. Podczas gdy ryż się gotuje, zrób salsę Criolla.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
13
Gdy ryż będzie gotowy, dodaj groszek i podawaj z salsą Criolla z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
14
Włóż cebulę do małej miski. Ściśnij na nich limonki; wyrzuć Skórki. Do tego dodaj czosnek, szkocką czapkę i kolendrę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować, jest Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 215 dolarów.
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Dziki i złożony z aromatycznymi suszonymi ziołami, mokrym łupkiem, morwą, fiołkami, boysenberry i asfaltem. Podniebienie jest ćwiczeniem o powściągliwej sile i złożoności. Żywe atramentowe owoce czarnej porzeczki, mokki i tytoniu dostarczają miąższu. Znakiem rozpoznawczym jest bogato teksturowane, umami jak niesamowicie długie i intensywne noszenie zrównoważone drobnymi żwirowymi taninami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn