Gulasz z makaronem i klopsikami
Gulasz z makaronem i klopsikami wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 286 kalorii , 15 g białka i 15 g tłuszczu . Jest idealna na jesień . Ten przepis z Taste of Home ma 19 fanów. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką mąkę, bulion wołowy, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to gulasz Kafta (bliskowschodni gulasz z klopsików) , gulasz z klopsików i gulasz z klopsików .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajko, bułkę tartą, mleko, musztardę, sól i pieprz. Rozdrobnij wołowinę na mieszance. Uformuj w 1-calowe. kulki. W holenderskim piekarniku na średnim ogniu przyrumienić klopsiki na oleju; odcedzić i odstawić.
Na tej samej patelni na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, aż cebula będzie miękka.
Wsypać mąkę. Stopniowo dodawaj bulion, ciągle mieszając; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj pomidory, pastę, liść laurowy, tymianek i sól.
Dodaj klopsiki i marchewkę; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić 30 minut.
Dodaj cukinię i paprykę; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj pietruszkę i makaron; przegrzać.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które możesz spróbować, jest winnica Eden Canyon „RESERVE” Cabernet Sauvignon. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 63 dolarów.
![Winnica Eden Canyon „RESERVE” Cabernet Sauvignon]()
Winnica Eden Canyon „RESERVE” Cabernet Sauvignon
SREBRNY MEDAL - Konkurs Wina San Francisco Chronicle 2009. Rok 2005 był dla nas idealnym sezonem wegetacyjnym i żniwnym. Połączenie dało piękny plon smaków czekolady i truskawek, więc zdecydowaliśmy się zrobić nasze pierwsze wino Reserve. Ta niefiltrowana kabina dojrzewa przez 21 miesięcy w 100% nowych francuskich beczkach z dębu Allier, Troncais i Center. Nasze małe, ręcznie robione wina powstają przy minimalnej interwencji, co odzwierciedla pełny wpływ naszej winnicy na proces produkcji wina. Nasza winnica posiadłości produkuje winogrona o niskiej wydajności i wysokiej jakości, które są miażdżone i usuwane z łodyg w ciągu kilku minut od ręcznego zbioru. Produkujemy około 2000 skrzynek rocznie win spójnych, zbilansowanych, o niskiej zawartości siarczynów, wegańskich, bezglutenowych, niezawierających GMO i przyjaznych naturze win.