Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą

Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą
Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 534 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, kurczak, liść laurowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kurczak w sosie kolendrowym / kolendrowym, Sos z Mango i kolendry (Cilantro)- do ryb lub kurczaka, oraz Zupa Tortilla z kurczaka z tęczowym boczkiem, awokado i kolendrą.

Instrukcje

1
Rosół
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2
Zacznij robić bulion: jeśli używasz strąków kardamonu, rozbijaj je w moździerzu i tłuczku lub rękojeścią noża szefa kuchni. Crack czarny pieprz, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KardamonKardamon
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
3
Do dużego garnka włożyć pokruszony kardamon i czarny pieprz, laskę cynamonu, liść laurowy, cebulę, cytrynę i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać 9 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Odtłuścić wszelkie spienione szumowiny, które gromadzą się na powierzchni bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Usuń kurczaka: po około 20 minutach usuń kawałki piersi z kurczaka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Po ugotowaniu bulionu przez 45 minut do godziny (Czas nie musi być precyzyjny), wyłącz ogień i usuń udka i udka z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Odcedzić bulion: odcedzić bulion przez sitko o drobnych oczkach i zarezerwować 4-5 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodaj do tego sól i smak.  
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Dodaj więcej soli do smaku. Zachowaj pozostały bulion na inny przepis (dobrze zamrozi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Usunąć i wyrzucić skórę kurczaka z części kurczaka . Odetnij całe użyteczne mięso z kurczaka i rozdrobnij je ręcznie. Odłóż to na bok. Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Gulasz
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3
Podgrzej 2 łyżki masła w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać ząbki czosnku, zmieloną kolendrę, sól, biały pieprz i wymieszać, aby uzyskać pastę. Gotować przez 1-2 minuty, aż pachną, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodać połowę kolendry i gotować, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
6
Dodać bulion (cztery filiżanki sprawia, że dość suchy gulasz, 5 filiżanek jest trochę luźniejszy) podgrzać na wolnym ogniu i gotować przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Podczas gdy bulion simmers, wymieszać ocet, sok z cytryny i czerwoną cebulę razem w misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Wymieszać w liściach chard trochę na raz, dodając więcej tylko wtedy, gdy poprzednia partia zwiędła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
9
Dodać rozdrobnionego kurczaka i gotować wszystko przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
10
Podczas gdy gulasz jest w gotowaniu na wolnym ogniu, podgrzać ostatnią łyżkę masła na małej patelni na średnim ogniu. Wilt pozostałą kolendrę w maśle i gotować przez minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Aby służyć, dodać kolendrę i mieszankę cebuli do gulaszu, dobrze wymieszać i dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
12
Podawać z chlebem, ryżem lub ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Wspaniały pop czerwonych owoców-podpis tej winnicy-otwiera ten dekadencki, skoncentrowany rocznik. 2015 Quicksilver ma nieco ciemniejsze smaki owocowe niż jego poprzedni rocznik, zachowując jednocześnie soczyste nuty wiśni i śliwki, które trzeba pokochać z tej zachodniej strony Rutherford. Eleganckie nuty kwiatowe i przepyszna naturalna kwasowość rozjaśniają podniebienie, podczas gdy bogate taniny przenoszą smaki w długie, trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn