Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 534 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, kurczak, liść laurowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kurczak w sosie kolendrowym / kolendrowym, Sos z Mango i kolendry (Cilantro)- do ryb lub kurczaka, oraz Zupa Tortilla z kurczaka z tęczowym boczkiem, awokado i kolendrą.
Instrukcje
1
Rosół
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2
Zacznij robić bulion: jeśli używasz strąków kardamonu, rozbijaj je w moździerzu i tłuczku lub rękojeścią noża szefa kuchni. Crack czarny pieprz, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Kardamon
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Nóż Szefa Kuchni
3
Do dużego garnka włożyć pokruszony kardamon i czarny pieprz, laskę cynamonu, liść laurowy, cebulę, cytrynę i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Słonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodać 9 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Odtłuścić wszelkie spienione szumowiny, które gromadzą się na powierzchni bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Usuń kurczaka: po około 20 minutach usuń kawałki piersi z kurczaka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Po ugotowaniu bulionu przez 45 minut do godziny (Czas nie musi być precyzyjny), wyłącz ogień i usuń udka i udka z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z Kurczaka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Odcedzić bulion: odcedzić bulion przez sitko o drobnych oczkach i zarezerwować 4-5 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodaj do tego sól i smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Do Obramowania Szkła
9
Dodaj więcej soli do smaku. Zachowaj pozostały bulion na inny przepis (dobrze zamrozi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania Szkła
1
Usunąć i wyrzucić skórę kurczaka z części kurczaka . Odetnij całe użyteczne mięso z kurczaka i rozdrobnij je ręcznie. Odłóż to na bok. Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Gulasz
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3
Podgrzej 2 łyżki masła w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać ząbki czosnku, zmieloną kolendrę, sól, biały pieprz i wymieszać, aby uzyskać pastę. Gotować przez 1-2 minuty, aż pachną, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Sól Do Obramowania Szkła
5
Dodać połowę kolendry i gotować, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
6
Dodać bulion (cztery filiżanki sprawia, że dość suchy gulasz, 5 filiżanek jest trochę luźniejszy) podgrzać na wolnym ogniu i gotować przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Podczas gdy bulion simmers, wymieszać ocet, sok z cytryny i czerwoną cebulę razem w misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wymieszać w liściach chard trochę na raz, dodając więcej tylko wtedy, gdy poprzednia partia zwiędła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
9
Dodać rozdrobnionego kurczaka i gotować wszystko przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną Cebulę
10
Podczas gdy gulasz jest w gotowaniu na wolnym ogniu, podgrzać ostatnią łyżkę masła na małej patelni na średnim ogniu. Wilt pozostałą kolendrę w maśle i gotować przez minutę lub dwie.
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.