Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą

Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą
Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 534 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, kurczak, liść laurowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kurczak w sosie kolendrowym / kolendrowym, Sos z Mango i kolendry (Cilantro)- do ryb lub kurczaka, oraz Zupa Tortilla z kurczaka z tęczowym boczkiem, awokado i kolendrą.

Instrukcje

1
Rosół
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2
Zacznij robić bulion: jeśli używasz strąków kardamonu, rozbijaj je w moździerzu i tłuczku lub rękojeścią noża szefa kuchni. Crack czarny pieprz, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KardamonKardamon
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
3
Do dużego garnka włożyć pokruszony kardamon i czarny pieprz, laskę cynamonu, liść laurowy, cebulę, cytrynę i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać 9 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Odtłuścić wszelkie spienione szumowiny, które gromadzą się na powierzchni bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5
Usuń kurczaka: po około 20 minutach usuń kawałki piersi z kurczaka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Po ugotowaniu bulionu przez 45 minut do godziny (Czas nie musi być precyzyjny), wyłącz ogień i usuń udka i udka z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Odcedzić bulion: odcedzić bulion przez sitko o drobnych oczkach i zarezerwować 4-5 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodaj do tego sól i smak.  
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Dodaj więcej soli do smaku. Zachowaj pozostały bulion na inny przepis (dobrze zamrozi).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1
Usunąć i wyrzucić skórę kurczaka z części kurczaka . Odetnij całe użyteczne mięso z kurczaka i rozdrobnij je ręcznie. Odłóż to na bok. Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Gulasz
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3
Podgrzej 2 łyżki masła w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać ząbki czosnku, zmieloną kolendrę, sól, biały pieprz i wymieszać, aby uzyskać pastę. Gotować przez 1-2 minuty, aż pachną, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodać połowę kolendry i gotować, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6
Dodać bulion (cztery filiżanki sprawia, że dość suchy gulasz, 5 filiżanek jest trochę luźniejszy) podgrzać na wolnym ogniu i gotować przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Podczas gdy bulion simmers, wymieszać ocet, sok z cytryny i czerwoną cebulę razem w misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Wymieszać w liściach chard trochę na raz, dodając więcej tylko wtedy, gdy poprzednia partia zwiędła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
9
Dodać rozdrobnionego kurczaka i gotować wszystko przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
10
Podczas gdy gulasz jest w gotowaniu na wolnym ogniu, podgrzać ostatnią łyżkę masła na małej patelni na średnim ogniu. Wilt pozostałą kolendrę w maśle i gotować przez minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Aby służyć, dodać kolendrę i mieszankę cebuli do gulaszu, dobrze wymieszać i dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
12
Podawać z chlebem, ryżem lub ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Wspaniały pop czerwonych owoców-podpis tej winnicy-otwiera ten dekadencki, skoncentrowany rocznik. 2015 Quicksilver ma nieco ciemniejsze smaki owocowe niż jego poprzedni rocznik, zachowując jednocześnie soczyste nuty wiśni i śliwki, które trzeba pokochać z tej zachodniej strony Rutherford. Eleganckie nuty kwiatowe i przepyszna naturalna kwasowość rozjaśniają podniebienie, podczas gdy bogate taniny przenoszą smaki w długie, trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn