Gulasz z kurczaka z cebulą, pomidorami i Dijon

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z kurczaka z cebulą, pomidorami i Dijon. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 607 kalorii, 39g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 588 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z prostych przepisów wymaga czosnku, pomidorów w puszkach, liści laurowych i cebuli. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Kurczaka Dijon, Kurczak indyjski Curry z pomidorami i cebulą, oraz Kurczak na patelni włoskiej ze szpinakiem, pomidorami i cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Usuń papierowe zewnętrzne warstwy cebulki czosnku, pozostawiając nienaruszone Skórki poszczególnych goździków.
Wytnij 1/4 do 1/2 cala z wierzchołków goździków, odsłaniając poszczególne ząbki czosnku.
Umieść główkę czosnku na kawałku folii aluminiowej.
Czosnek skropić oliwą, posypać solą i pieprzem.
Owinąć główkę czosnku folią aluminiową i wstawić do piekarnika.
Piec przez 45 minut, lub aż miąższ goździków są jasnobrązowe i czuć się dość miękkie po naciśnięciu. Odstawić do ostygnięcia. (Zobacz jak upiec czosnek.)
Brązowe kawałki kurczaka: podczas pieczenia czosnku podgrzej łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku z grubym dnem (z pokrywką) lub w piekarniku holenderskim, na średnim ogniu. Kawałki kurczaka opłucz w zimnej wodzie, a następnie osusz papierowymi ręcznikami. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Brąz kawałki kurczaka, zaczynając je od strony skóry w dół, gotując je kilka minut z każdej strony, pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni.
Cebulę ugotować do miękkości: gdy kurczak się zarumieni, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki.
Kurczaka wyjąć z patelni, gdy ładnie złoci się szczypcami lub łyżką szczelinową i odstawić na talerz. Wyrzucić tłuszcz i olej poza około 1 łyżka pozostawiona na patelni.
Włożyć cebulę do garnka i gotować, aż zmiękną, często mieszając, o 5 protokół.
Dodaj pomidory do garnka, tymianek, liście laurowe, i mielone chile proszku.
Połóż kawałki kurczaka na pomidorach.
Wlać wino i doprowadzić do duszenia.
Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aby warzywa nie przyklejały się.
Zmiażdżyć prażony czosnek: po wystygnięciu czosnku na tyle, aby mógł się nim zająć, wycisnąć prażony czosnek z goździków do małej miseczki i zmiażdżyć widelcem.
Posypać solą i pieprzem do smaku. Odstawić do podania z gulaszem z kurczaka.
Dodać musztardę, zagęścić sos: gdy kurczak się ugotuje, dodać musztardę do garnka i wymieszać, aby zmiksować. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować odkryte przez 10 więcej minut, lub aż sos jest wystarczająco gęsty, aby przylgnąć do mięsa.
Usunąć liście laurowe. Sól i pieprz do smaku.
Podawać gulasz z ryżem lub makaronem, z dodatkiem pasty czosnkowej.